Site icon Ost & ko

Tomatsuppe med ostechips

Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Anna Kjær Voss’ opskrift på tomatsuppe med bagte peberfrugter og ostechips. 

 

Opskriften er udviklet af Anna Kjær Voss
Foto af Anna Kjær Voss

 

Opskrift på tomatsuppe med ostechips


Til 2 personer

Opskrift på tomatsuppe

350 g tomater
2 fed hvidløg
300 g rød peberfrugt, svarende til én stor eller to mindre
0,5 dl røde linser
2 dl vand
1 dåse flåede tomater
1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
Rapsolie til stegning
Krydderurter til pynt (fx purløgsblomster og koriander)

Sådan laver du tomatsuppe

Skyl alle grøntsager og krydderurter. Skær peberfrugt i små tern, kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i lidt salt og olie. Bag dem i cirka 15 minutter ved 180 grader varmluft, til de begynder at mørkne i kanten. Hak hvidløg fint og steg det ved mellemvarme i en gryde i lidt olie, til de begynder at let brune. Tilføj de bagte peberfrugter. Hak tomaterne og kom dem i gryden også. Efter et par minutter skal du tilføje dåsetomater, vand og linser og lade det simre i 25 minutter, til linserne er møre. Blend til sidst suppen, pynt med ostechips og krydderurter og spis. 

Opskrift på ostechips

100 g fast skæreost (fx danbo eller havarti)
En kvist frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret rosmarin

Sådan laver du ostechips

Riv osten og hak rosmarinen, hvis du bruger frisk rosmarin. Bland ost og rosmarin sammen. Læg det på en bageplade med bagepapir i små, flade bunker og bag dem i ovnen ved 180 grader. De skal have cirka 8 minutter, men du skal holde øje med dem. Når de er gyldne i kanten og fladet ud, er de færdige. Lad dem afkøle en smule. 

Prøv også opskriften på ostesuppe, kast dig ud i en lækker risotto med squash, eller server den bedste makaroni og ost med bacon.

Anna KJær Voss
Anna KJær Voss

Anna aka. Klimamusen, som du måske kender hende som, går meget op i bæredygtighed. Især på hendes Instagram deler hun tips og tricks til forbrug og genbrug, planter og natur og mad og oplevelser. At tømme køleskabet er derfor noget, hun mestrer, og hvis du spørger hende, går du aldrig galt i byen med ost til din restemad.

j