Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.
Her får du Cecilie Lykke Danielsen og Michala Falk Andersens vegetariske opskrift på en toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Opskriften er udviklet Cecilie Lykke Danielsen og Michala Falk Andersen
Foto af Thomas Alcayaga
Opskrift på toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Til 4 personer
Toast
4 skiver lækkert brød
300 g brune champignon
250 g frisk spinat
4 spsk smør
140 g revet fast modnet ost, fx Thybo fra Thise Mejeri
Grønkålspesto
4 stængler grønkål
1 håndfuld frisk basilikum
50 g mandler, ristede
1,5 dl olivenolie
½ citron (saften)
30 g fast modnet ost, fx Thybo fra Thise Mejeri
1,5 tsk flagesalt
Syltede rødløg
2 rødløg
1,5 dl æblecidereddike
1 dl vand
1 spsk honning
1 tsk peberkorn
Sådan laver du grønkålspesto
Start med at lave grønkålspesto. Riv grønkål af stængerne og hak den i en minihakker eller foodprocessor. Hak de ristede mandler groft og blend det sammen med grønkål, basilikum, citronsaft og olivenolie. Skær osten i små tern og blend. Smag til med salt og tilsæt evt. mere olie, hvis den ikke er flydende nok.
Sådan laver du syltede rødløg
Lav syltede rødløg ved at snitte rødløg i fine skiver. Kom dem på et skoldet glas. Bland æblecidereddike, honning og peberkorn i en gryde og kog det op. Hæld eddikelagen over rødløget og lad det trække i minimum 45-60 minutter.
Sådan laver du toast
Skær champignon i tynde skiver. Svits dem på en pande med spinat og lidt smør, til spinaten falder sammen. Rist brødet og smør et lag pesto på. Riv et lag ost over og top med spinat, svampe og rødløg. Riv mere ost over og drys med flagesalt.
Cecilie Lykke Danielsen
Cecilie Lykke, med en baggrund som studerende i MSc. Dairy Science & Technology på Københavns Universitet, har altid været glad for ost. Dette er også tydeligt på hendes blog, hvor hun har lavet alt fra risotto med rygeost til surdejspizza med ost og grillet cheese sandwich. Alt i alt et lækkert opskriftskatalog med alt fra nemme hverdagsretter til syndige desserter.
Blog
Michala Falk Andersens
Michala elsker at lave mad. Lige fra lette, grønne salater til tunge simreretter. Fokus er ofte nemme og overskuelige opskrifter, og så er Michala af den overbevisning, at vi spiser lige så meget med øjnene som med munden. Hendes opskrifter er derfor altid farverige, og alle disse finder du på hendes madblog.