Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Mira Arkins opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips.
Opskriften er udviklet af Mira Arkin
Foto af Signe Bay
Opskrift på sprød salat med asparges, hård ost og croutoner
Til 4 personer
Croutoner
250 g hvedebrød
Olivenolie
1 kvist rosmarin
2 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan laver du croutoner
Riv brødet i grove stykker og vend med en sjat olivenolie, nåle fra rosmarin, knust hvidløg og lidt salt og peber. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 5-8 min. ved 200 gr.
Salat med asparges, fennikel og frillicesalat
1 bundt asparges
½ fennikel
½ hoved frillicesalat eller anden sprød salat
½ økologisk citron, saft og revet
Olivenolie
Salt og peber
Fast/hård ost, fx Thybo fra Thise
Sådan laver du salat med asparges, fennikel og frillicesalat
Skær asparges og fennikel i meget tynde skiver. Pluk salaten i grove stykker og vend alle tre dele sammen med saft og skal fra citronen, en god sjat olivenolie, ost i flager eller groftrevet og lidt salt og peber. Kom til sidst croutonerne i og anret salaten i et stort fad.