Oste-walks, -talks og -tastings på Tangkrogen

Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og
-smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.

 

Verdenshistoriens lækreste ostemad
De kække kokke fra Aarhus-restauranten Hærværk vandt ikke 1.-præmien, da den første udgave af konkurrencen “Danmarks bedste osteret” løb af stablen sidste efterår. De vandt til gengæld dommernes hjerter med, hvad der måske er verdenshistoriens lækreste ostemad: En superekstralagret 24-måneders Vesterhavsost fra Thise på et krydret honningkagebrød smurt med Naturmælks fede cremefraiche. Lørdag 7. september kan gæsterne til Aarhus Food Festival ved selvsmag opleve, hvad køkkenchefen kalder for en “nostalgisk tribute til min bedstefar”, når Hærværk-teamet bemander Ost & kos velduftende ostevogn kl. 11-16. Det er nyskabende ostemad i verdensklasse – og ganske gratis at smage.

Hvad er en god ost?
Vil man gerne gå mere i dybden med ostemadens kvaliteter, produktion og smag, er der kommenteret ostesmagning søndag 8. september kl. 13.30 og igen kl. 16, hvor vi dykker ned i oste-eksistentialistiske spørgsmål som: Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Det bliver et grundkursus i osteforståelse med smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet med Ost & kos osteformidler Rasmus Holmgård. Det er gratis at deltage, hvis man har billet til festivalen, men pladser skal reserveres på forhånd via foodfestival.dk.

Mød nogle af Danmarks bedste osterier
Og for dem, som foretrækker at høre ostehistorierne fra hestens egen mund, inviterer Ost & ko på oste-walk lørdag 7. september kl. 11.30 og igen kl. 14.30. Den velsmagende vallevandring starter ved Ostevognen og Hærværks vilde ostemad og går derefter rundt til osteekvilibristerne fra Them Mejeri, Castello, Arla Unika, Thise og Mammen, hvor der kan smages, spørges, nørdes og high-fives med ostemagerne over de seneste frembringelser fra nogle af Danmarks bedste osterier. Det er gratis at traske med på walk’en, når
man har billet til festivalen, men man skal reservere sin plads på foodfestival.dk.

Sommerens ost er hvid

Sommerens ost er hvid

Salget af salatost stiger markant i forårs- og sommermånederne. Vi bryder den salte, friske hvide ost ud over vores blandede salat, og vi nyder de små ostetern med olie og urter som snacks. Ostekultur stiller skarpt på en af verdens mest populære oste: Den hvide!

Smagninger, opskrifter og festivaler – nu i økoklæder: Ost & ko er tilbage med et skarpt fremsynet fokus på økologisk ost

Smagninger, opskrifter og festivaler – nu i økoklæder: Ost & ko er tilbage med et skarpt fremsynet fokus på økologisk ost

Ost & ko retter de næste tre år luppen mod på økologiens indtog i den danske ostekultur med lækre og lærerige oplevelser både digitalt og ude i det danske ostelandskab. Den økologiske udvikling peger ind i vigtige dagsordener som biodiversitet, dyrevelfærd og håndværk – men lige så vigtigt guider landets økomejerier den danske ostekultur i retning af nye, store smagsoplevelser.

Er fremtidens ost lavet af græsmælk?

Er fremtidens ost lavet af græsmælk?

Er græsbaseret foder bedre for både dyr og natur? Er det bedre for klimaet? Og ligger der et uforløst kvalitetspotentiale i et fremtidigt fokus på produktion af ost af græs- og hømælk? Er græs nøglen til at lave ost, der både smager bedre og er mere bæredygtig?

Bælgfrugterne kommer!

Bælgfrugterne kommer!

Ost og ko har undersøgt, hvordan vi giver bælgfrugterne det ekstra smagsmæssige spark, der får dem det sidste stykke vej ud i de danske køkkener – og hvordan osten kan hjælpe den store smag på vej.

Din ostehandler – fra importfokus til dansk topkvalitet

Din ostehandler – fra importfokus til dansk topkvalitet

Den klassiske skiveost dominerer stadig salget af danske oste. Men lytter man efter på vandrørene hos landets ostehandlere, er det alligevel tydeligt, at der er nybrud og et generelt kursskifte i gang. Ostekultur har spurgt fire af landets førende ostehandlere om det danske ostesalgs udvikling fra importost til lokal topkvalitet.

Ost til efterårshyggen: 6 hotte oste lige nu

Ost til efterårshyggen: 6 hotte oste lige nu

Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.

Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden

Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden

Nyt råmælksosteri laver de vildeste økologisk gedeoste med kvindelig ostemager bag roret, toplækre BGB-oste vinder ærefuld hæderspris og salgsrekorden for økologisk ost er slået igen. Læs med her og få overblik over et udvalg af efterårets store ostenyheder.

Ost & kos guide til osteelskeren: Landsdækkende ostefestival, kåring af årets bedste produkter og kæmpe fest i TorvehallerneKBH

Ost & kos guide til osteelskeren: Landsdækkende ostefestival, kåring af årets bedste produkter og kæmpe fest i TorvehallerneKBH

Sæsonen for madfestivaler er over os, og Ost & ko er med hele vejen, når madglade danskere inviteres til en sand overflod af ostelækre begivenheder. Aarhus Food Week og Copenhagen Cooking er blevet forkælet med masser af ostegodter. Det samme bliver tilfældet til Madens Folkemøde, og så peaker ostesæsonen, når Ost & ko i september inviterer til Ostefestival 2021 – bl.a. med den prestigefyldte produktpris Gourmetprisen, et brag af en ostefest i Torvehallerne til Cheese Copenhagen og mange flere oplevelser over hele landet.

Ostenyt: Sommerens nyheder fra ostens verden

Ostenyt: Sommerens nyheder fra ostens verden

Landets store friskoste-darlings fra Søtofte Gårdmejeri prøver kræfter med både kitmodnet og blåskimmeloste, Thise udvider deres populære serie af græsmælksprodukter, og ostesmagninger boomer… online. Læs med her og få overblik over et udvalg af sommerens store ostenyheder.