Smag flere end 100 af Danmarks bedste oste på festivalen Slow Cheese Copenhagen 2017

Danmarks største ostefestival er tilbage i Kødbyen i København med sin agenda om at udstille skønheden, mangfoldigheden og den seneste udvikling i den danske ostekultur gennem smagninger, foredrag og det personlige møde med mange af landets dygtigste ostemagere og deres lækreste kreationer.

 

Lørdag den 4. november 2017 står i ostens tegn. For 2. år i træk indbyder Slow Food København-Nordsjælland i partnerskab med madiværksætterhuset CPH Food Space og ostekulturkampagnen Ost & ko til en hel dags oplevelse af danske og skånske håndværksoste, ostefaglige indlæg, debatter og smagninger for at vise udviklingen i branchen frem for alverdens ostenørder og valleglade gastroaktivister.

35 udstillere af oste og andre lækkerier
De foreløbigt 35 bekræftede udstillere tæller primært små danske osterier fra alle dele af landet, men hvis man er heldig at få fingrene i en af festivalens bare 500 entrébilletter, kan man også møde nogle af de dygtigste svenske ostemagere og deres sammenslutning af Sveriges Gårdsmejerister; netværket Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Producers European Network (FACE); og en stribe udvalgte importører og producenter af drikkevarer og tilbehør, som fx Vexebo Vin fra Fredensborg, Røyland Gårds syltetøj af vilde norske bær og kødvarer fra Butcher’s Manifesto. Se hele udstillerlisten på slowcheese.dk.

Kunsten at producere naturlig ost
Foruden at fejre de mange skønne danske oste, som de danske håndværksmejerier begaver os med, sætter Slow Cheese Copenhagen fokus på fænomenet råmælksost, altså ost, der er lavet af ikke-varmebehandlet mælk. Det foregår på et temabord, hvor gæsterne kan smage danske og svenske råmælksoste, og fra scenen og det tilstødende køkken, som dagen igennem vil byde på inspirerende og lærerige samtaler, smagninger og demonstrationer fra nogle af branchens førende autoriteter indenfor osteproduktion og ostekultur. Oplev den canadiske naturostemager David Asher, den prisbelønnede svenske ostemager Kerstin Jürss, sektionsleder i Fødevarestyrelsen Ulrich Pinstrup og en stribe danske mejerister og ostekyndige Slow Food-aktivister i samtale om tidens hotteste osteemner. Se programmet her.

100 oste for 50 kr.
Entrébillet til festivalen koster 50 kr. i forsalg og kan købes via Billetto, ligesom billetterne til smagninger og workshops, der koster fra 75 til 200 kr. Der kan købes adgang i to perioder, nemlig fra kl. 10 til 13.30 og fra kl. 14 til 17. I skrivende stund er over halvdelen af billetterne solgt, så dedikerede osteelskere skal nok rykke på det meget snart.

Oplev den canadiske naturostemager David Asher, den prisbelønnede svenske ostemager Kerstin Jürss, sektionsleder i Fødevarestyrelsen Ulrich Pinstrup og en stribe danske mejerister og ostekyndige Slow Food-aktivister i samtale om tidens hotteste osteemner.