Site icon Ost & ko

Salat med bagte rosenkål, pærer og danablu-dressing

Med en supernem dressing, som du kan bruge til mange forskellige salater.

Foto af Ditte Ingemann Thuesen
Tekst af Camilla Bojsen-Møller (Ostekommunikatør og blogger på www.ostesnak.dk)

Ingredienser

Til 4 personer

Salat:

300 g rosenkål (evt. fra frost)
2 spsk olivenolie salt og friskkværnet peber
1 dåse kikærter (eller 240 g udblødte og kogte kikærter)
50 g valnødder
100 g rucola
2 pærer, skåret i tynde både
75 g tørrede tranebær

Danablu-dressing:

100 g crème fraîche
60 g danablu
1 tsk grovkornet sennep salt og peber evt. lidt fløde eller mælk

Sådan gør du

Rens rosenkålene, halvér dem og vend i lidt olie, drys salt og peber på. Bag dem på bageplade med bagepapir i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Bag kikærterne med de sidste 15 minutter. Bag valnødderne i ca. 5 minutter.

Rør crème fraîche med danablu og sennep, og smag til med salt og peber. Tilsæt fløde eller mælk, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Læg rucola på et fad, kom de lune rosenkål, kikærter samt pæreskiver ovenpå. Drys med tranebær og de ristede valnødder. Kom dressing på.

Tip: Blend dressingen, hvis du vil have en helt ensartet konsistens.

Ostebloggerens tip

I stedet for danablu-dressingen kan du vende salaten i en olie-eddike-dressing og i stedet smuldre danablu eller en anden blåskimmelost over salaten.

Camilla, www.ostesnak.dk

Camilla Bojsen-Møller

Camilla Bojsen-Møller

Som barn gik jeg i en stor bue uden om ost. Da et job senere trak hende ind i osteverdenen, indså jeg lynhurtigt, hvad jeg var gået glip af. For osteuniverset er fyldt med passionerede ostemagere, skønne historier, masser af smag – og ja, den mest magiske ingrediens, du kan ønske dig i et køkken. Ost er ingrediensen, der kan trylle enhver ret til en himmelsk mundfuld. Oste er en utrolig mangfoldig produktgruppe, der spænder over et bredt spektrum af smagsnuancer og konsistenser fra de mildeste, delikate, cremede og syrlige friskoste til umamitunge blåskimlede og salte, smuldrende smagseksplosioner. For ikke at tale om cremede hvidskimmeloste, spændende aromatiske rødkitoste og lagrede faste oste med knasende proteinkrystaller. Invitér alle disse oste ind i dit køkken og opdag, hvad de hver især kan gøre for din madlavning. Til sidst er der blot at sige: Lad magien sprede sig i køkkenet!