Site icon Ost & ko

Pizza Quattro Formaggi

Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Hvorfor bruge én ost på din pizza, når du kan bruge fire!? Vi har valgt en frisk mozzarella, en blå og to gule oste – du kan vælge lige, hvad du vil.

Ingredienser

Til 2 pizzaer

Pizzadej
20 g gær
3 dl lunkent vand
400 g hvedemel, evt. tipo 00
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. sukker
1/2 tsk. salt

Topping
4 dl tomatsauce
100 g økologisk blåskimmel
100 g økologisk fast modnet gul ost
100 g af en anden type økologisk fast modnet gul ost
100 g økologisk mozzarella
Sort peber
Frisk oregano

Sådan gør du

Smuldr gæren i det lunkne vand.
Rør mel, olie, sukker og salt ud i dejen, og stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 275 grader, brug evt. en bagesten.
Skær dejen i to stykker, og rul pizzadejen ud.
Fordel tomatsaucen på hver pizza, og riv osten ud over. Der skal være et godt lag på hver.
Bag dem en ad gangen, til osten bobler og er blevet gylden.
Tag ud, og server med frisk oregano og sort peber på toppen.