Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.
Her får du Cecilie Lykke Danielsen og Michala Falk Andersens vegetariske opskrift på perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips
Opskriften er udviklet Cecilie Lykke Danielsen og Michala Falk Andersen
Foto af Thomas Alcayaga
Opskrift på perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips
Til 4 personer
Perlespeltsalat
4 dl perlespelt
4 jordskokker
5 stængler grønkål
½ rødløg
1 granatæbler
100 g fast modnet ost, fx Thybo fra Thise Mejeri
50 g pinjekerner
Salt og peber
Dressing
4 spsk god olivenolie
2 spsk æblecidereddike
2 tsk honning
½ tsk salt
1 tsk citronskal
Sådan laver du perlespeltsalat med Thybo ost, granatæble og jordskokkechips
Tænd ovnen på 175 grader. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken og sæt til side. Rist pinjekerner til de er lysebrune på en pande over middel varme. Skær tynde skiver af jordskokkerne på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Vend jordskokker i 1 spsk olivenolie og lidt salt og peber og fordel dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag i 10-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle, så det bliver til sprøde jordskokkechips.
Riv grønkål af stænglerne og hak det fint. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over grønkål og masser den ind med hænderne. Fjern granatæblekerner fra skallen. Hak rødløg fint. Bland perlespelt, grønkål, granatæblekerner og rødløg i en stor skål. Riv osten i flager med et mandolinjern eller en kartoffelskræller og vend i salaten med halvdelen af de ristede pinjekerner. Top med resten af pinjekernerne og jordskokkechips.
Andre gode opskrifter: Se også hvordan du laver ostesuppe, knækbrød med ost og gulerodspesto med ost.
Cecilie Lykke Danielsen
Cecilie Lykke, med en baggrund som studerende i MSc. Dairy Science & Technology på Københavns Universitet, har altid været glad for ost. Dette er også tydeligt på hendes blog, hvor hun har lavet alt fra risotto med rygeost til surdejspizza med ost og grillet cheese sandwich. Alt i alt et lækkert opskriftskatalog med alt fra nemme hverdagsretter til syndige desserter.
Blog
Michala Falk Andersens
Michala elsker at lave mad. Lige fra lette, grønne salater til tunge simreretter. Fokus er ofte nemme og overskuelige opskrifter, og så er Michala af den overbevisning, at vi spiser lige så meget med øjnene som med munden. Hendes opskrifter er derfor altid farverige, og alle disse finder du på hendes madblog.