Opskrift og foto af Mummum

Pasta­ret med as­p­ar­ges, ba­con og ost

 

Ingredienser (2 personer)

150 g. bacon i tern
1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt friske asparges
150 g. cherrytomater
2,5 dl. madlavningsfløde
salt/peber
200 g. rigatoni pasta
50 g. økologisk hård gul ost
0,25 bundt frisk persille

 

Fremgangsmåde

1. Start med at klargøre grøntsager.

2. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser.

3. Skær rødløg i tynde både. Halver tomater. Knæk enderne af asparges og skær i mindre stykker.

4. Varm en pande op uden fedtstof. Kom bacontern på.

5. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde.

6. Kom så løg, hvidløg, tomater og asparges på. Skru lidt ned for varmen og lad det sautere under omrøring.

7. Kog pasta efter pakkens anvisning.

8. Når pasta er færdigkogt, så hældes vandet fra. Gem noget pastavand og hæld resten fra.

9. Vend pasta i saucen og kom evt. noget af pastavandet ved også.

10. Kom fintrevet økologisk hård gul ost i. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt/peber.

11. Anret på tallerkener. Top med mere ost og finthakket frisk persille.

12. Server med det samme.