Opskrift og foto af Majspassion

Opskrift på pasta med bagte tomater og økologisk flødeost

 

Ingredienser til 4 personer

500 gram cherrytomater
300 gram økologisk flødeost
3 spsk olivenolie
Lidt salt og friskkværnet peber
1 spsk friske krydderurter som f.eks. timian
1 håndfuld frisk spinat (de grove stilke fjernes og bladene hakkes groft)
Lidt revet ost på den færdige ret.
Friske basilikumsblade som pynt
400 gram pasta

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)

Læg de hele cherrytomater ned i et ildfast fad og læg den økologiske flødeost ned i midten.

Krydr med salt og friskkværnet peber og fordel lidt friske krydderurter henover.

Dryp med olivenolie og sæt fadet ind i den varme ovn i ca 25 minutter indtil tomaterne begynder at briste.

Kog imens pastaen al dente efter anvisning på pakningen og hæld vandet fra. Hold lidt af pastavandet tilbage og brug det til at justere konsistensen på den færdige ret.

Tag de bagte tomater og flødeost ud af ovnen og mas nogen af tomaterne med en gaffel, rør rundt, så ost og tomater blir til en lækker ostesauce.

Smag til med ekstra salt og friskkværnet peber om nødvendigt.

Vend pastaen og de grofthakkede spinatblade i saucen og juster konsistensen med lidt af pastavandet.

Lige før servering rives lidt hård økologisk henover retten og friske basilikumsblade drysses henover.