Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.
Her får du Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard dessert-opskrift på pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Opskriften er udviklet Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard
Foto af Thomas Alcayaga
Opskrift på pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Til 4 personer
Pandekager
4,5 dl hvedemel
3 æg
1,5 tsk bagepulver
1,5 spsk sukker
1,5 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
3 dl sødmælk
1 tsk kardemomme
1,5 pære
Smør til stegning
Blåskimmelcreme
50 g cremefraiche 18 %
20-30 g blåskimmelost (efter smag), fx Danablue fra Mammen Mejeri
1,5 spsk honning
Citronsaft
Honningristede valnødder
100 g valnødder
2 tsk honning
½ tsk kardemomme
1 nip salt
Sådan laver du pandekager med pære
Kom alle ingredienser, på nær pære, i en skål og pisk det godt sammen. Riv pæren groft og rør det i. Sæt på køl, imens du laver creme og valnødder.
Steg dem derefter på en pande i rigeligt smør, omkring 2-3 minutter på hver side.
Sådan laver du blåskimmelcreme
Rør alle ingredienser sammen i en lille skål og smag til med citronsaft.
Sådan laver du honningristede valnødder
Tørrist valnødder på en pande, til de er gyldne. Sluk for blusset og tilsæt honning, salt og kardemomme. Vend det hele godt rundt og tag dem så af panden for at køle af. Hak dem derefter groft.
Se flere opskrifter på desserter med ost – og se også vores mange opskrifter på tærte med ost og opskrifter med gedeost.
Katharina Kjeldgaard
Katharina har bloggen www.beetrootbakery.dk, hvor hun deler yndlingsopskrifter på nem, sund og nærende hverdagsmad. Gerne med en fokus på sæson og en masse grønsager, da hun brænder for (og øver sig i) at leve mere bæredygtigt og træffe grønnere valg i hverdagen. Dette skinner også igennem på hendes online shop Greenspoon, hvor der inspireres til at mindske madspild, deles grønne opskrifter og vises frem af grønne køkkenprodukter.
Blog
Maria Charlotte Larsen
Camille Maja er et kendt ansigt hos Ost & ko og har af flere omgange udviklet opskrifter med ost. Camille går op i sund mad, men for hende er ingen ingredienser forbudte. Hun laver oftest nem og ukompliceret hverdagsmad eller bagværk, og hun er af den overbevisning, at de fleste ting bliver lidt bedre, når du kommer ost i.