Site icon Ost & ko

Ny bog: Ost på bordet

Camilla Bojsen-Møller arbejder til daglig med at markedsføre produkterne fra verdens største osteproducent og -distributør, men i sin fritid kan hun heller ikke holde fingrene fra osten. Siden 2011 har hun blogget om ost på ostesnak.dk, og i foråret udgav hun bogen Ost på bordet.

Ost på bordet er en smuk og inspirerende kogebog med 40 opskrifter på retter med ost. Samtidig er det en spiselig fagbog for dig, der gerne vil vide mere om ost, og som søger inspiration til at prøve nye oste og osteopskrifter.

Camilla Bojsen-Møller betragter ost som et krydderi i køkkenet, og bogens opskrifter spænder bredt fra tapas og salater til hovedretter og desserter (fx grillede figner med spansk ost og serranoskinke, salat med feta og jordbær, blue cheese burger, ostemad med rommarinerede rødløg, risotto med stilton, tiramisu og ricottais).

Ost kan også udgøre et helt måltid i sig selv, og bogens praktiske guide tager læseren i hånden hele vejen – lige fra hvordan man udvælger sine oste, til hvad man kan bruge eventuelle rester til i madlavningen.

Opskrifter, osteguide og leksikon over osteord
Ost på bordet introducerer i hver deres kapitel de vigtigste europæiske ostelande – Frankrig, Italien, Spanien, Danmark samt øvrige – og giver en række opskrifter med de omtalte oste.

Derpå følger en praktisk guide til, hvordan man planlægger et ostebord – efterfulgt af tre konkrete eksempler på osteborde til hverdag, til brunch og til fest. Læseren får desuden ideer og opskrifter på tilbehør til ost som fx knækbrød, chutney og nødder i honning.

Afslutningsvis indeholder bogen et lille leksikon over begreber fra ostenes verden.

Køb Ost på bordet for 100 kr.
Ost på bordet udkom 23. marts 2015.
Den er på 152 sider og er udgivet af Samvirke.
Kan købes for 100 kr. via linket her.

Denne bog er skrevet til alle, der holder af ost. Uanset om du er erfaren ostespiser eller helt ny i ostens forunderlige verden, er det mit håb, at du kan finde ny osteviden og inspiration til ost i mad og på ostebrættet.

Camilla Bojsen-Møller

Forfatter og blogger på ostesnak.dk