Ostevafler med creme fraiche, æble og timian
Vafler er ikke bare en skøn dessert – prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter. Og husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet særligt til Ost & ko af madblogger Anna Bartels fra Anna Mad.
Opskrift og fotos af Anna Bartels.
Opskriften er beregnet som forret eller appetizer til 5-6 personer.
Ostevafler
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
1 æg
2 dl mælk
50 g smør
80 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar.
Toppings
2 æbler skåret i små tern
Frisk timian
200 g cremefraiche (gerne 18 %)
50 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar
Her er Annas forslag til toppings, men kun fantasien sætter grænser. Du kan også bruge fx pærer, radiser, purløg, frisk oregano eller noget helt femte.
Smelt smørret til ostevaflerne. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør æg, mælk og smeltet smør sammen i en anden skål. Riv osten groft og rør ost i melblandingen sammen med mælkeblandingen. Opvarm et vaffeljern.
Bruger du belgisk vaffeljern, skal du lave små vafler af en spsk dej (altså ikke fyld jernet helt ud). Her kan du lave to små vafler ad gangen. Laver du hjertevafler, kan du skære dem ud i små vafler efter bagning. Du kan efterfølgende trimme siderne lidt, hvis dejen stikker ud.
Lad vaflerne køle lidt af, inden du topper hver vaffel med 1 tsk. creme fraiche, små æbletern, lidt frisk timian og et lille stykke ost. Kværn gerne lidt friskkværnet peber over og server vaflerne straks, mens de er lune.
Se flere opskrifter på retter med smeltet ost – og se også vores mange opskrifter på salat med ost og opskrifter på de bedste grønne retter med ost.