LONNIE HIRTZ NIELSEN
ARLA FOODS


Hvad driver dig til at lave ost?

Jeg elsker at arbejde med ost og mælkeprodukter i det hele taget, for der er uanede muligheder med mælk. Mælk er et fantastisk produkt, og der kan komme så mange ting ud af det. Det er det, der er så fedt!

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
Fra man har idéen, og til man står med det færdige produkt, går det ikke altid, som man tænker. Man starter ét sted, men ender nogle gange et helt andet. Det kan være en udfordring.

Hvad er en god ost?
Det er, når osten er i balance. Når salt og syre og sødt og fedme er velafstemt, og det hele bare spiller.

Hvilken ost er din bedste?
Jeg har mange yndlingsoste, og en af dem er Arla Unikas Sirius. Det er en ost, der kan det hele. Den har blåskimmel, den har hvidskimmel, den har rødkit, og alligevel er den i perfekt balance. Sirius er jo den klareste stjerne på himlen, og det er osten altså også for mig.

Fortæl om dit livs største osteoplevelse
Min største oplevelse med ost er sådan én, som man kan gentage, lige så ofte man vil. Jeg har fundet ud af, at friskosten Loke fra Arla Unika på en spicy kiks og toppet med en god marmelade – det smager megagodt! Vi har endnu ikke haft gæster, hvor vi har serveret det, uden at de har sagt “hold da kæft”!


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.