Site icon Ost & ko

Ostestjernen Lars Erik Jensen fra Sønderhaven Gårdmejeri

LARS ERIK JENSEN
SØNDERHAVEN GÅRDMEJERI


Hvad driver dig til at lave ost?

Jeg har en stor passion for ost, og så er jeg draget af jagten på den gode smag.

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
Der er så mange ting, som kan gå galt. Så det svære er jo at holde skruen lige i vandet og sørge for, at alle detaljerne er på plads.

Hvad er en god ost?
En god ost er god for både syn, lugt og smag, dvs. den har en god bygning, en god smag og en cremet konsistens, hvis det er det, der er krævet, eller en hård og knasende konsistens, hvis det er en hård ost.

Hvilken ost er din bedste?
Min bedste ost hedder Rød Sol, og grunden til, at den er så god, er, at den er unik, fordi den er visket og lagret i mjød, og så er den cremet og med en meget, meget fin smag.

Fortæl om dit livs største osteoplevelse
Hmm, der har været mange; jeg har lavet ost i mange, mange år. Da jeg i sin tid startede i lære, lavede vi oste, der vejede 100 kg. Det var jeg noget fascineret af dengang. Men som enkeltstående oplevelse må det være, da vi fik en 3.-plads ved verdensmesterskabet i ost.


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.