I foråret 2020 findes der 34 osteproducerende virksomheder i Danmark. 8 af dem er andelsmejerier; 26 er privatejede. 4 af virksomhederne har flere end 1 produktionssted, så i alt er der 51 aktive osterier i landet. Der bliver produceret økologisk ost på 2 ud af 3 dem.
Illustration Mie Frey Damgaard
Redaktion Rasmus Holmgård
Kortet i toppen af artiklen er tegnet af Mie Frey Damgaard til Ost & kos magasin Ostekultur. Du kan downloade kortet som pdf her.
Oplysningerne til kortet om mejerierne og de ostetyper, de hver især producerer, er indsamlet af Ost & kos Rasmus Holmgård.

Her er Danmarks 51 osterier
- Aabybro Mejeri
- Arla Birkum
- Arla Bislev
- Arla Branderup
- Arla Gjesing
- Arla Holstebro
- Arla Høgelund
- Arla Korsvej
- Arla Kruså
- Arla Nr. Virum
- Arla Rødkærsbro
- Arla Taulov
- Arla Tistrup
- Arla Troldhede
- Asaa Andelsmejeri
- Bæst
- Barrit Mejeri
- Bornholms Andelsmejeri
- Copenhagen Goat Milk
- Elmegaarden
- Enghavegård Osteri
- Gedsted Mejeri
- Grøndal Mejeri
- Gundestrup Mejeri og Bryghus
- Hårbølle Mejeri
- Humlebæk Mikro Mejeri
- Ingstrup Mejeri
- Jernved Mejeri
- Kirkeby & Thrane Sinai Mejeri
- La Treccia
- Lindved Mejeri
- Lykkelund Gedemejeri
- Løgismose Meyers
- Mammen
- Mammen Drøsbro
- Mammen Onsild
- Mammen Søvind
- MBM, Meginfelag Búnaðarmanna
- Naturmælk
- Naturmælk Osteriet Hinge
- Nordhavn Mikromejeri
- Nørager Mejeri
- Nørup Mejeri
- Ostebørsens Gårdmejeri
- Sondrup Gårdmejeri
- Sønderhaven Gårdmejeri
- Tebstrup Gedeosteri
- Them Andelsmejeri
- Thise Mejeri
- Torup Ost
- Tothaven Gårdmejeri