Site icon Ost & ko

Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Camilla Bojsen-Møllers opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips.


Opskriften er udviklet af Camilla Bojsen-Møller
Foto af Signe Bay

Opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips


Tapas for 2 personer

 

Ostecreme med ærter

100 g ærter
1 spsk. citronsaft
2 spsk. mælk
100 g Arla Unika Loke friskost eller anden fløde- eller friskost
3 spsk. Fintrevet Tange Sø Ost eller anden fast/hård ost
Salt og friskkværnet peber

 

Sådan laver du ostecreme med ærter

Blend ærter, mælk, citronsaft og friskost. Smag til med revet ost samt salt og peber.

 

Rugbrødsdrys

1 skive rugbrød
1 tsk. smør

 

Sådan laver du rugbrødsdrys

Blend rugbrød og spred ud på bagepapir på en bageplade. Læg små klatter smør ved. Bag i ca. 10 minutter ved 200 grader. Køl af.

 

Ostechips

15-20 g Tange Sø Ost, fintrevet
15-20 g Fast fåre- eller gedeost, fintrevet
Frisk timian

 

Sådan laver du ostechips

Fordel den fintrevet ost i 4 cirkler med 5 cm i diameter på bagepapir på en bageplade. Drys timianblade over. Bag i 4 minutter i ovnen ved 200 grader, til osten er gylden. Afkøl, før du fjerner ostechipsene fra bagepapiret.

 

Grøntsager

Gulerødder, skåret i stave
Agurker, skåret i stave
Radiser

 

Anretning

Kom ærtecremen i et glas, dæk med rugbrødsdrys og stik grøntsagerne i. Servér resten af grøntsagsstavene i en skål ved siden af sammen med ostechipsene.

Camilla Bojsen-Møller
Camilla Bojsen-Møller

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at blogge om ost på ostesnak, arbejder hun med kommunikation hos ostevirksomheden Lactalis, afholder ostesmagninger og arbejder freelance som ostekommunikatør. Er forfatter til bogen OST på bordet.

j