Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Camilla Bojsen-Møllers opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips.
Opskriften er udviklet af Camilla Bojsen-Møller
Foto af Signe Bay
Opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips
Tapas for 2 personer
Ostecreme med ærter
100 g ærter
1 spsk. citronsaft
2 spsk. mælk
100 g Arla Unika Loke friskost eller anden fløde- eller friskost
3 spsk. Fintrevet Tange Sø Ost eller anden fast/hård ost
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du ostecreme med ærter
Blend ærter, mælk, citronsaft og friskost. Smag til med revet ost samt salt og peber.
Rugbrødsdrys
1 skive rugbrød
1 tsk. smør
Sådan laver du rugbrødsdrys
Blend rugbrød og spred ud på bagepapir på en bageplade. Læg små klatter smør ved. Bag i ca. 10 minutter ved 200 grader. Køl af.
Ostechips
15-20 g Tange Sø Ost, fintrevet
15-20 g Fast fåre- eller gedeost, fintrevet
Frisk timian
Sådan laver du ostechips
Fordel den fintrevet ost i 4 cirkler med 5 cm i diameter på bagepapir på en bageplade. Drys timianblade over. Bag i 4 minutter i ovnen ved 200 grader, til osten er gylden. Afkøl, før du fjerner ostechipsene fra bagepapiret.
Grøntsager
Gulerødder, skåret i stave
Agurker, skåret i stave
Radiser
Anretning
Kom ærtecremen i et glas, dæk med rugbrødsdrys og stik grøntsagerne i. Servér resten af grøntsagsstavene i en skål ved siden af sammen med ostechipsene.