Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler
Franske Mont d’Or er en sand favorit blandt osteelskere. Kast dig ud i en hyggelig og lun osteret, der både kan serveres som en hyggelig afslutning på middagen eller som en ostet eftermiddagssnack. Vaflerne er også skønne til brunch eller som appetizer for sig selv. Opskriften er udviklet særligt til Ost og ko af Louise Dandanell Ørsted fra madbloggen Louises Køkken.
Opskrift og fotos af Louise Dandanell Ørsted.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Bagte frugter
4 modne, søde pærer
evt. 2 figner
Skallen af ½ appelsin
Skallen af ½ citron
2-3 spsk. flydende honning
1 kvist rosmarin
2 spsk. calvados eller Poire Williams
Varm ovnen op til 180 °C. Halver pærerne, og fjern kernehusene. Halver fignerne. Vend pærer og figner sammen med appelsin- og citronskal, honning, rosmarin og calvados. Hæld det hele i et ovnfast fad, og bag frugterne i 15-20 min. til de er bløde. Server dem lune til osten.
TIP: Du kan bage gulerødder, pastinakker og persillerødder sammen med frugterne og servere den lune Mont d’Or med bagt frugt og rødder som hovedret.
Lun Mont d’Or
1 stk Mont d’Or
1 spsk. calvados eller Poire Williams
1 kvist rosmarin
Varm ovnen op til 180°C. Stik huller i Mont d’Or-osten med en lille, skarp kniv og sæt små rosmarinkviste i hullerne. Hæld calvados eller Poire Williams over og bag osten i dens æske i 15-20 min.
Ostevafler
75 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar
1 dl cremefraiche
1 dl mælk
2 æg
100 g mel
1 tsk. salt
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
Tænd dit vaffeljern. Riv osten. Rør creme fraiche, mælk og æg sammen. Bland mel i under omrøring, og vend osten i blandingen. Krydr dejen med salt og rigeligt friskkværnet peber. Smør vaffeljernet med smørret, og bag vaflerne. Server dem straks til den lune Mont d’Or.
Se flere opskrifter med smeltet ost – og se også vores mange opskrifter på desserter med ost og opskrifter på ost til julebordet.