Kødbyen bliver til Ostebyen
26. oktober 2019 inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter. Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.
Gå på typejagt ved temabordene
Kødbyen bliver til Ostebyen
Ostesymposium i Madhuset
Sommerens ost er hvid
Salget af salatost stiger markant i forårs- og sommermånederne. Vi bryder den salte, friske hvide ost ud over vores blandede salat, og vi nyder de små ostetern med olie og urter som snacks. Ostekultur stiller skarpt på en af verdens mest populære oste: Den hvide!
Smagninger, opskrifter og festivaler – nu i økoklæder: Ost & ko er tilbage med et skarpt fremsynet fokus på økologisk ost
Ost & ko retter de næste tre år luppen mod på økologiens indtog i den danske ostekultur med lækre og lærerige oplevelser både digitalt og ude i det danske ostelandskab. Den økologiske udvikling peger ind i vigtige dagsordener som biodiversitet, dyrevelfærd og håndværk – men lige så vigtigt guider landets økomejerier den danske ostekultur i retning af nye, store smagsoplevelser.
Tid til ost: Ostemagere, topkokke og andre madprofessionelle samles til symposium om modning og forædling af ost
Gourmetoplevelser, biokemisk nørderi, smagssensorik og masser af godt kulinarisk håndværk. Fredag 19. november var der højt fagligt niveau og ostelækker inspiration i alle afskygninger, da Ost & ko og Mejeriforeningen bød indenfor til Symposiet Ostekultur 2021 i...
Ostesymposium 2021: Ost & ko inviterer fagfolk indenfor til et unikt indblik i kunsten at forædle en ost
Ost & ko inviterer 19. november ostemagere, mejerister, bloggere, influenter, presse, kokke, tjenere og andre fagfolk indenfor til Symposiet Ostekultur, der i år sætter fokus på forædlingsprocessen bag osten – på ostenørdet fagsprog kendt som affinage. Se det...
Er fremtidens ost lavet af græsmælk?
Er græsbaseret foder bedre for både dyr og natur? Er det bedre for klimaet? Og ligger der et uforløst kvalitetspotentiale i et fremtidigt fokus på produktion af ost af græs- og hømælk? Er græs nøglen til at lave ost, der både smager bedre og er mere bæredygtig?
Bælgfrugterne kommer!
Ost og ko har undersøgt, hvordan vi giver bælgfrugterne det ekstra smagsmæssige spark, der får dem det sidste stykke vej ud i de danske køkkener – og hvordan osten kan hjælpe den store smag på vej.
Ostens skabelsesberetning fra fire vinkler: Håndværk, smag, klima og økonomi
Ostekultur er dykket ned i ostens skabelsesberetning. Læs med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan en ost bliver til ud fra fire vinkler: håndværk, smag, klima og økonomi.
Din ostehandler – fra importfokus til dansk topkvalitet
Den klassiske skiveost dominerer stadig salget af danske oste. Men lytter man efter på vandrørene hos landets ostehandlere, er det alligevel tydeligt, at der er nybrud og et generelt kursskifte i gang. Ostekultur har spurgt fire af landets førende ostehandlere om det danske ostesalgs udvikling fra importost til lokal topkvalitet.
Ost til efterårshyggen: 6 hotte oste lige nu
Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.
Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden
Nyt råmælksosteri laver de vildeste økologisk gedeoste med kvindelig ostemager bag roret, toplækre BGB-oste vinder ærefuld hæderspris og salgsrekorden for økologisk ost er slået igen. Læs med her og få overblik over et udvalg af efterårets store ostenyheder.
Årstidskefir, gourmetsmør, grubelagret ost, blåskimmel og nougatis vinder Gourmetprisen 2021
Mejeriprodukter fra både store og små mejerier kæmpede om titlen som årets bedste i fem mælkelækre kategorier til Gourmetprisen 2021.
Ost & kos guide til osteelskeren: Landsdækkende ostefestival, kåring af årets bedste produkter og kæmpe fest i TorvehallerneKBH
Sæsonen for madfestivaler er over os, og Ost & ko er med hele vejen, når madglade danskere inviteres til en sand overflod af ostelækre begivenheder. Aarhus Food Week og Copenhagen Cooking er blevet forkælet med masser af ostegodter. Det samme bliver tilfældet til Madens Folkemøde, og så peaker ostesæsonen, når Ost & ko i september inviterer til Ostefestival 2021 – bl.a. med den prestigefyldte produktpris Gourmetprisen, et brag af en ostefest i Torvehallerne til Cheese Copenhagen og mange flere oplevelser over hele landet.
Ostenyt: Sommerens nyheder fra ostens verden
Landets store friskoste-darlings fra Søtofte Gårdmejeri prøver kræfter med både kitmodnet og blåskimmeloste, Thise udvider deres populære serie af græsmælksprodukter, og ostesmagninger boomer… online. Læs med her og få overblik over et udvalg af sommerens store ostenyheder.