Opskriften er udviklet af louisesmadblog

Ingredienser

1 broccoli
1 spsk olivenolie
1 tsk paprika
Salt og peber
150 g Søhøjgård Umami el. lign ost

Urtedip:
200 g creme fraiche 18 %
Frisk dild, purløg og persille
Salt og peber

 

Sådan gør du

Forbered broccolien
Skær broccoli i buketter og kom dem i en gryde med letsaltet, kogende vand. Kog i ca. 5–6 minutter.

Afdryp broccolien
Hæld broccolien i en si og lad den dryppe godt af.

Krydr broccolien
Vend broccolien sammen med olivenolie, paprika, salt og peber.

Forbered ostebunden
Riv osten fint. Læg halvdelen i små bunker på en bageplade med bagepapir.

Mas og top med ost
Læg broccoli ovenpå ostebunkerne og mas dem flade med bunden af et glas. Drys resten af osten over.

Bag i ovnen
Bag ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden og sprød.

Lav urtedip
Hak krydderurterne og rør dem sammen med creme fraiche, salt og peber.