Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Camille Maja Christensens opskrift på en kartoffeltærte med asparges, porre og dansk gedeost.
Opskriften er udviklet af Camille Maja Christensen
Foto af Signe Bay
Opskrift på kartoffeltærte med gedeost grønt
Til 4 personer
Tærtedej
180 g hvedemel
80 g grahamsmel eller speltmel
2 spsk. sesamfrø
½ dl vand
85 g koldt smør
1 tsk. salt
Sådan laver du tærtedej
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne sammen til din dej og ælt den med hænderne. Smør en passende form (til 4 personer), og rul dejen ud. Placer dejen i formen og prik huller med en gaffel. Forbag den 10 minutter i den forvarmede ovnen.
Fyld til tærten
350 g kartofler (ca. 3 stk.)
5 asparges
1 porre
7 cherrytomater
Sådan laver du fyld til kartoffeltærte med gedeost
Kog kartoflerne i ca. 7 minutter (fra når vandet koger). Skyl asparges, porre og tomater. Skær ud i den ønskede størrelse. Skær kartoflerne i mundrette stykker.
Bland alt fyldet til tærten sammen, og fordel det jævnt over den forbagte dej i tærteformen.
Æggemasse
3 spsk. friskost
4 æg
80 g revet frisk gedeost fra Tebstrup eller anden fast/hård gedeost eller fåreost
1 håndfuld frisk timian
Salt og peber
1 spsk. citronsaft
2 spsk. mælk
Sådan laver du æggemassen
Bland alle ingredienserne til en ensartet æggemasse. Hæld æggemassen over fyldet. Bag i ca. 30 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn.
Server tærten sammen med en let salat med dressing.