Opskriften er udviklet af Gourministeriet
Ingredienser
Sprød halloumi
• 120 g cornflakes
• 1 tsk løgpulver
• 1 tsk hvidløgspulver
• 1 tsk paprika
• 2 stk halloumi/grillost á 200-250 gram
• 2 æg, sammenpisket
• 4 spsk hvedemel
• Salt og friskkværnet peber
• Fedtspray eller olie
Hot honey
• 200 g flydende honning
• 2 spsk chiliflager
• 1 spsk æblecider- eller hvidvinseddike
Sådan gør du
Sprød halloumi
• Knus cornflakesene fint i en pose. Hæld dem i en skål sammen med løgpulver, hvidløgspulver og paprika.
• Krydr med salt og friskkværnet peber og bland det sammen.
• Dup halloumien tør med lidt køkkenrulle og skær den ud i mundrette bidder.
• Vend stykkerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i de knuste cornflakes.
• *Når stykkerne er vendt i hvedemel, tager jeg et tyndt grillspyd og stikker forsigtigt ind i oste ternene, en af gangen, og dypper det godt i æggeblandingen og derefter i cornflakes. På den måde slipper jeg for at få mine fingre fedtet helt ind i æg og cornflakes – og coatingen bliver bedre siddende på osten.
• Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og spray med en smule sprayfedt eller dryp lidt olie over og vend det let sammen.
• Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter. Vend dem hvis der er behov for det, og giv dem yderligere 3-4 minutter. Samme fremgangsmåde i Airfryer.
Lav imens din hot honey.
Hot Honey
• Hæld honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme.
• Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.
Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.
Servering
• Fordel de lune halloumi bites i en skål og dryp dem med hot honey. Brug ikke del hele, men server hellere ekstra ved siden af til dem, der ønsker det.
Server straks som snack eller appetizer.