Opskrift og foto af Rasmus Smedstrup
Gulerodsboller med økologisk kærnemælk og to økologiske oste – en rødkit og en fast ost
Ingredienser (10 stk. / 2 timer)
2 dl kærnemælk
2 dl lunkent vand
20 g gær
1 spsk honning
8 gram salt
1 spsk olivenolie
2 mellemstore gulerødder
100 g fuldkornshvedemel
400-450 g hvedemel
Fremgangsmåde
Lun kærnemælk og vand i en gryde eller mikroovn, så det bliver lunkent og hæld det i en skål. Opløs gæren i væsken. Tilsæt olivenolie, honning og fuldkornshvedelmel og rør rundt. Tilsæt så hvedemel lidt ad gangen, indtil du har en passende kosistens. Tilsæt så gulerødder og salt og rør rundt en sidste gang.
Skrab kanterne af skålen fri for dej og læg et viskestykke over skålen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – tager cirka 1,5 time. Varm ovnen op ved 225 grader varmluft.
Brug to våde spiseskeer til at klatte bollerne ud på en bradepande. Dryp lidt vand på alle bollerne og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter. Lad bollerne køle af på en rist, før du serverer dem.