Kom med i køkkenet til en spændende ostefrokost efter alle kunstens regler. Ved en række stationer serverer de dygtige kokke variationer over forskellige osterelaterede temaer, som du kan skylle ned med de lækre glas fra en velassorteret vinbar med bobler og sødt og alt derimellem. Eller du kan gå i ostebaren og smage dig igennem et seriøst udvalg af danske, franske, irske og nordirske oste, kyndigt vejledt af husets garvede ostetjenere.

 

Kl. 09.00 Morgenmad
Start dagen med et udvalg af danbo-oste til morgenfriske surdejsboller, smør, marmelade, juice og en god kop kaffe eller te. Husk at snuppe en flaske vand med ind til din plads ved scenen.

Kl. 11.15 Kaffepause
Ingen pause uden ost; her 2-3 interessante smagsprøver sammen med lidt frugt og chokolade til at holde blodsukkeret på plads. Der er friske bryg på kanderne.

Kl. 13.30 Frokost
Frokosten består af to samtidige afdelinger, der giver dig mulighed for at smage de mest spændende oste fra Danmark, Frankrig, Irland og Nordirland i sine rene former i en velsassorteret ostebar, og mange de samme oste anvendt som ingrediens i en række varme retter, komponeret af vores dygtige kokketeam. Retterne er udviklet efter fem kulinariske temaer, så vi kommer hele vejen rundt i genrer og smagsudtryk:

Tema: Indeni og udenpå
Friturestation med fast modnet-fokus: Puffede poori (luftigt indisk brød) og salte churros (spansk doughnut)

Tema: Råt
Kødhakkere og hytteost som vinaigrette med tatar af okse og tatar af gulerod

Tema: Blåt
Violet salatbuffet med revet blåskimmel og forårsfriske spidskål, asparges og nye kartofler

Tema: Dekonstruktion
Gør-det-selv-suppebar af fast moden ost. Opløs den ostede bouillonterning og nyd suppen med en crouton stegt i ostefedt

Tema: Sødt 
Bageri med blød rødkitost. Bag dit eget snobrød over bålfadene, eller byg en sandwich med anis

Vinbar
Tør boble: Dulong Crémant de Bordeaux
Sødmefuld boble: Carod Clairette de Die Tradition, Rhône
Frisk og let hvid: Lacheteau Touraine Blanc 2015, Loire
Frisk og kraftig hvid: Calvet Pouilly Fuisse 2014, Bourgogne
Intens og fed hvid: Signature de Colmar Grand Cru Hengst Pinot Gris 2012, Alsace
Intens og aromatisk: Signature de Colmar Grand Cru Hengst Gewurtztraminer 2011, Alsace
Frisk og frugtig rosé: Lacheteau Rosé d’Anjou 2015, Loire
Fast og frugtig rød: Château de Santenay Mercurey 2014, Bourgogne
Kraftfuld og markant: Peymouton Saint Emilion Grand Cru 2013, Bordeaux
Sød hvid: Château des Fesles Coteaux du Layon 2012, Loire

OSTEKULTUR 2016

Mandag 30. maj 2016 kl. 9.30 til 15.30

Copenhagen Food Space
Slagtehusgade 11
1715 København V

Følg linkene herunder til de relevante sider.