Ostevognen x Restaurant Hærværk
Ostevognen x Restaurant Hærværk
7. september kl. 11–16
Fra dyr til bord
Kig forbi Ost & kos Ostevognen og sæt tænderne i Restaurant Hærværks nyfortolkning af den klassiske danske ostemad. Retten var nomineret til Mejeriforeningen Danmarks bedste osteret 2018 og tilsat et uortodokst kækt modspil præsenteres den 24 måneders ekstra lagrede Vesterhavsost fra Thise Mejeri. En “nostalgisk tribute til min bedstefar” kalder kokken Rune Lund Sørensen retten, som er udviklet i samarbejde med kollegaen Esben Kragh.
Er det Danmarks bedste ostemad? Kig forbi, smag og bedøm selv.
Den smukke ostemad er fotograferet af Thomas Alcayaga
OSTERUTEN
OSTERUTEN
7. september – to walks kl. 11.30 og kl. 14.30
Fra dyr til bord
I år har du igen mulighed for at plante snuden i ostesporet, når Mejeriforeningens Ost & ko inviterer på oste-walk på festivalpladsen. Med et glas godt i hånden, går ruten forbi udvalgte mejerier. Du får mulighed for at smage på mejeriernes nyeste oste, tale med mejeristernes bag og stille nysgerrige og oste-nørdede spørgsmål. Turen starter fra Ost & kos ostevogn, som er placeret i området ”fra dyr til bord”.
Foto: Liv Kastrup for Ost & ko
LÆKKER OSTESMAGNING
LÆKKER OSTESMAGNING
8. september – to smagninger kl. 13.30 og kl. 16
Livsstilsområdet
Hvad er en god ost? Hvordan smager man på den? Og kan en dansk skæreost være en stor gastronomisk oplevelse? Tag med til lækker ostesmagning med Ost & ko og Mejeriforeningen.
Kom med til et grundkursus i osteforståelse, når Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko inviterer til smagning af 6 lækre danske oste og en gennemgang af smageteknik og de vigtigste parametre til vurdering af ostekvalitet.
Osteformidler Rasmus Holmgård tegner og fortæller, mens du sætter tænderne i de udvalgte smagsprøver. Vi smager 4-5 forskellige ostetyper og giver et særligt fokus til den klassiske danske skæreost, som let kommer til at stå i skyggen af de bløde, skimlede og faste oste. Er det rimeligt – eller kan en skæreost også give en stor gastronomisk oplevelse?
Smag selv, når vi leger med maden søndag 8. september kl. 13.30 og igen kl. 16.
Foto: Jesper Rais for Ost & ko