Ostemagerens middag med Eric Vildgaard fra Jordnær
Ostemagerens middag med Eric Vildgaard fra Jordnær
27. august
Tingbjerg
Kom med til en helt særlig middag, når restaurant Jordnær i samarbejde med Mejeriforeningens Ost & ko og Naturmælk hylder håndværket i de danske ostes med ”Ostemagerens middag”, hvor du tages med på en suveræn tour de force i ostens verden for en aften.
Siden Eric og Tina Vildgaard åbnede restaurant Jordnær i 2017 er det gået stærkt: På bare ti måneder sikrede de sig en Michelin-stjerne, sidste år vandt de Danmarks Bedste Osteret 2018 og i dag valfarter foodies til restauranten i Gentofte for at få en bid af osten. Middagen bliver afholdt som en pop-up-restaurant et endnu hemmeligt sted, men vi kan allerede nu afsløre, at du får lov til at smage på Danmarks bedste osteret 2018.
Prisen er inklusiv velkomstbobler og tre skønne retter. Vin tilkøbes til menuen. Aftenen afholdes et sted i Københavns omegn, hvor der er adgang med S-tog og lign.
Menu
Velkomstbobler og tre skønne retter
Vin kan tilkøbes til menuen
Info
Middagen bliver afholdt som en pop-up-restaurant et endnu hemmeligt sted i Københavns Omegn, men vi kan allerede nu afsløre, at du får lov til at smage på Danmarks Bedste Osteret 2018.
Det flotte foto af Restaurant Jordnærs vinderret er taget af Thomas Alcayaga
Ciderfesten
Ciderfesten
30. august
Israels Plads, København
Kom forbi Copenhagen Cooking & Food Festival, når folkene bag Copenhagen Cider Festival, fejrer, at cideren for alvor har vundet danskernes smagsløg og hjerter! Og ja, de fejrer det med en kæmpe ciderfest.
Ciderfesten byder på cider efter alle kunstens regler, når 20 danske producenter og en række importører disker op med gæret most i verdensklasse. Ciderfesten byder også på en masse mindre events.
Læg fx vejen forbi Mejeriforeningens Ost & ko, hvor Umut Sakarya fra Guldkroen og Guldgrillen jonglerer ved Ostevognen med et udvalg af velsmagende oste fra nogle af Danmarks bedste ostemagere og forvandler dem til en nyfortolkning af den klassiske ostefondue, som spiller perfekt sammen med ciderens syrlighed.
Hen ad aftenen skruer Frugtfolkene op for dj-pulten og sørger for en rigtig ciderfest. Ciderfesten skydes i gang fredag d. 30. august kl. 15.00. Du kan købe billetter online til 89 DKK eller i døren til 99 DKK. Inkluderet i prisen er to poletter, som hver kan indløses til et glas cider på Festivalpladsen.
Du kan naturligvis også tilkøbe ekstra poletter på aftenen (17 poletter for 250 DKK, 6 poletter for 100 DKK eller 3 poletter for 60 DKK). Forelsker du dig i en helt bestemt type cider på dagen, har Rigtig cider også sørget for, at du kan købe din yndlingscider med hjem.
Folkene bag Copenhagen Cider Festival er Holm Cider, Decideret Cider & Æblerov. Deres formål med festen er at udbrede kendskabet til danskproduceret cider og udfordre opfattelsen af, hvad dansk cider er og kan.
Køb billetten her (eller giv en 10’er mere i døren)
Det lækre æblebillede er taget af Andreas Omvik
FREJA SYMPOSIUM
FREJA SYMPOSIUM
26. august
Hotel & Restaurantskolen, København
I 2019 afholder Food Organisation of Denmark for anden gang Freja Symposium – en endagskonference om social bæredygtighed i nordisk gastronomi med særligt fokus på ligestilling og rettigheder. Ost & ko leverer et kræsent udvalg af oste til symposiets tre måltider, som behandles kyndigt af den prisbelønnede kok Kamilla Seidler (dommer ved Danmarks bedste osteret 2018), der til efteråret åbner Restaurant Lola i lokalerne, som tidligere husede Bastionen+Løven. Blandt flere prominente talere byder symposiet på en inspirerende talk fra mejeriingeniørstuderende ostemager (bl.a. på Hårbølle Mejeri og hos HKI Ost) og vordende mejeriejer Marie Linea Østergaard, som fortæller om at være idealistisk fødevareaktivist, ambitiøs iværksætter, videnskabskvinde og osteformidler.
Læs mere og køb billet på festivalens hjemmeside
Shakirah Simley in action er fotograferet af Rasmus Flindt Petersen
Smag på lokalt produceret gedeost fra Copenhagen Goat Milk
Smag på lokalt produceret gedeost fra Copenhagen Goat Milk
24. august
Smag på Refshalevej – farmers market, København
Har du lyst til at handle direkte hos de producenter, der forsyner Refshaleøens berømte restauranter fra Amass og Alchemist til Aamanns og Lille, så slå vejen forbi madmarkedet Smag på Refshalevej lørdag 24. august kl. 11.00 – 16.00. Her er der rig mulighed for at fylde indkøbsnettet med masser af lokalt producerede råvarer – lige fra grøntsager, mel, tang, charcuteri og drikkevarer – til ost og yoghurt fra Copenhagen Goat Milk.
Copenhagen Goat Milk producerer ost med mælk fra egne geder. Denne dag kan du smage på deres hvidskimmelost, en cremet yoghurt lavet på gedemælk og gedefriskost med purløgsblomster, timian, hybenroser eller mælkebøtter. Kan du lide det, du smager, kan produkterne naturligvis købes med hjem. Mød også Summer, som er kvinden bag osteproduktionen hos Copenhagen Goat Milk.
Følg Copenhagen Goat Milk på Facebook
Meld dig til Facebook-eventen: Smag på Refshalevej
KAN GOURMET MASSEPRODUCERES?
KAN GOURMET MASSEPRODUCERES?
Lørdag 31. august kl. 13.00 – 14.00
Festival Pladsen // Cooking Stage, København
DI Fødevarer inviterer til en interessant debat om clashet mellem gourmet og masseproduktion. Er gourmet en størrelse, der kan masseproduceres? Og hvad sker der med velsmagen, når madoplevelser i stigende grad bliver masseproduceret i takt med, at danskerne spiser mere væk fra køkkenet? Det er bare nogle af de spørgsmål, som du kan blive klogere på denne eftermiddag, når Judith Kyst fra Madkulturen og Leif Nielsen fra DI Fødevarer indtager scenen på Festival Pladsen lørdag 31. august kl. 13.
Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko byder på gratis smagsprøver fra 13.00 – 14.00 baseret på oste fra nogle af Danmarks bedste mejerister. Så kig forbi Ostevognen under eller efter debatten, hvor madblogger Maria Charlotte fra marialottes.dk serverer en sommerlig mundfuld ostecreme toppet med danske, modne cherrytomater og sprød rugbrødscrumble.
Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.
Foto: Jesper Rais for Ost & ko