Århus Food Week
Lørdag den 14. august 2021
Kom, smag, lyt og lær: Oste af mælk fra køer på græs
Hvilken forskel er der på mælken fra køer, der er fodret med frisk græs, kløver og urter eller i tørret form som hø eller fermenteret til ensilage – og mælken fra køer, der primært får kraftfoder som majs, raps og korn? Hvilken forskel gør det for dyrene? Og for klimaet? Og kan det smages i mejeriprodukterne?Kig forbi, når Mejeriforeningen og Ost & ko sætter fokus på en af mejeribranchens mest spændende trends netop nu og serverer smagsprøver på 10 udvalgte produkter af mælk fra køer på græs (mælk + smør + oste). Fra den nyklassiske Høost fra Naturmælk til Thises helt nye Græsdammer-ost og græsmælksoste fra mikroosterier som Søtoftes Gårdmejeri og Fødegårdens Osteri. Ost & kos mejerikyndige osteformidler står klar til at lede dig gennem den åbne smagning, der kan klares på to minutter, hvis du vil, eller to timer for dig, der vil nørde igennem.
PROGRAM ÅRHUS FOOD WEEK
Deltagelse er gratis – ingen tilmelding nødvendig
Lørdag kl. 12-12.30
Jagten på det perfekte smør
Mikkel Østman, mejeriteknolog og smørnørd, Arla Innovation Centre
Lørdag kl. 13-13.30
Trendspotting: 5 hotte tendenser i dansk ost
Rasmus Holmgård, redaktør på magasinet Ostekultur, Ost & ko
Lørdag kl. 15-17
Åben smagning af 10 spændende græsmælksprodukter
Kig forbi trucken, se, smag, spørg og lær om bl.a. oste af hø- og græsmælk
Ost & ko og Mejeriforeningen