Opskrift og foto af Madmusen
De lækreste ostehorn
Geniale til madpakken, som snack eller som brød til suppe.
Ingredienser (12 stk., store)
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg (1 til pensling)
500 g hvedemel
70 g smør
30 g sukker
1 tsk salt
30 g revet økologisk fast modnet ost
100 g økologisk revet mozzarella
Fremgangsmåde
1. Skær smørret ud i mindre stykker, så det kan blive blødt
2. Lun mælken i en gryde (obs at den ikke bliver for varm) og hæld den op i en røreskål
3. Smuldr gæren deri
4. Herefter kommes sukker, æg og salt i
5. Nu hældes melet i lidt af gangen
6. Til sidst tilsættes smørret og rør i dejen i ca. 5 min til den er glat og smidig
7. Tildæk med viskestykke og lad hæve i 30 min
8. Tag dejen op, ælt på bordet og rul ud i en stor cirkel
9. Skær den ud som en pizza, så du får 10 trekanter
10. I den brede ende af trekanten kommes begge slags ost og den rulles til et horn
11. Placér dem i et fad og lad efterhæve under viskestykke igen i 30 min
12. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
13. Pensl med æg og bag i ca. 12-15 min til gyldne
14. Afkøl på en rist