Site icon Ost & ko

De lækreste ostehorn

Opskrift og foto af Madmusen

De lækreste ostehorn

Geniale til madpakken, som snack eller som brød til suppe.

 

Ingredienser (12 stk., store)

2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg (1 til pensling)
500 g hvedemel
70 g smør
30 g sukker
1 tsk salt
30 g revet økologisk fast modnet ost
100 g økologisk revet mozzarella

 

Fremgangsmåde

1. Skær smørret ud i mindre stykker, så det kan blive blødt

2. Lun mælken i en gryde (obs at den ikke bliver for varm) og hæld den op i en røreskål

3. Smuldr gæren deri

4. Herefter kommes sukker, æg og salt i

5. Nu hældes melet i lidt af gangen

6. Til sidst tilsættes smørret og rør i dejen i ca. 5 min til den er glat og smidig

7. Tildæk med viskestykke og lad hæve i 30 min

8. Tag dejen op, ælt på bordet og rul ud i en stor cirkel

9. Skær den ud som en pizza, så du får 10 trekanter

10. I den brede ende af trekanten kommes begge slags ost og den rulles til et horn

11. Placér dem i et fad og lad efterhæve under viskestykke igen i 30 min

12. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

13. Pensl med æg og bag i ca. 12-15 min til gyldne

14. Afkøl på en rist