Opskrift og foto af Thomas Alcayaga

Ingredienser

4 personer

1,2 kg løg
25 g smør
2 spsk. olie
Salt
2-3 fed hvidløg
2 laurbærblade
3 timian kviste
3 estragon stængler
3 spsk. god eddike
4 cl spiritus (kan undlades)
8-10 dl opblandet bouillon kalv, grønt eller høns
Salt
Peber
0,5 flute
Olie til stegning
2-3 spsk. sød fransk sennep eller ravigotte sauce
200-250 g fast økologisk gul ost

Sådan gør du

Pil og skær løgene i tynde skiver. Kom dem i en pande eller gryde med smør, olie og salt. Steg dem let til de begynder at falde sammen. De skal ikke tage farve.

Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem i gryden sammen med med laurbær, timian og estragon. Lad det simre i ca. 30 minutter, men det skal ikke stege, blot lige så stille karamellisere.

Kom eddiken på og lad den koge helt væk. Hæld spiritus ved og sæt ild til det. Når det er brændt ud kommes bouillonen på. Lad den simre et kvarter. Smag til med salt og peber.

I mellemtiden skæres fluten i skiver og steges sprød i olie på en pande. Smør med en smule sennep eller ravigottesauce.

Læg brødet på suppen og top med generøse mængder revet ost. Kom suppe med brød i ovnen under grillen. Giv den 8-10 minutter til den har taget farve, og osten er smeltet dejligt. Server med det samme. Men pas på, den er altså temmelig varm.