Køb billetter
Kom med 2. december 2018, når nogle af landets dygtigste kokke dyster live mod hinanden i kokkekonkurrencen Danmarks bedste osteret 2018. Du kan købe billet til konkurrencen via dette link.
Billetten koster 150 kr. og inkluderer:
– 1 østers fra østersbaren Rouge Oysters med snigpremiere på Arla Unikas Gammel Knas Creme (lanceres officielt i uge 50);
– 1 glas grumset vino fra samme bars naturlige vinkort
– 1 lille anretning med tre af de smækre danske oste, som restauranterne anvender i konkurrenceretterne, serveret af ostecaféen Motley
– Al den velbryggede eftermiddagskaffe fra Kontra Coffee, som du kan hælde i dig
– Fermenterede læskedrikke fra Læsk
– Fornøjet fri ølbar fra Kølster Malt & Øl.
Program
12.00 Dørene åbnes for gæster
– Retterne afleveres:
12.30 Falsled Kro
– Christoffer Omann + Martin Peter Leth arbejder med en gedeost fra Gundestrup Mejeri
12.45 Restaurant Wilhelm
– Kristofer Josefsson + Annika Frigård arbejder med Naturmælks Høost
13.00 Restaurant Kanalen
– Jeppe Foldager + Christian Helbo arbejder med Camembert fra Møn fra Hårbølle Mejeri
13.15 formel B
– Kristian Arpe-Møller + Asger Majgaaard Klausen arbejder med Knuthenlund Stenhøjmark, Kirks friskost og en dansk blåskimmel
13.30 Jordnær
– Eric Kragh Vildgaard + Mads Juel Olesen arbejder med Blå Grubé fra Thise Mejeri
13.45 Søllerød Kro
– Brian Mark Hansen arbejder med Arla Unika Gammel Knas og en 26-måneders Thybo fra Thise Mejeri
14.00 Trio
– Simon Thrane + Lin Mosby arbejder med Høost Natura fra Naturmælk
14.15 Kiin Kiin
– Samuel arbejder med Arla Unikas Høgelundgaard
14.30 Restaurant Hærværk
– Esben Kragh + Rune Lund Sørensen arbejder med en 24-måneders Vesterhavsost fra Thise Mejeri
14.45 MeMu
– Michael Munk + Lasse Starup Petersen arbejder med Grand Fromages Kirsebær Blå
15.00 Dommerne tæller point sammen
15.15 Vinderen offentliggøres
16.00 Arrangementet slutter
Nominerede
Koncept
Konkurrencen går ud på at teste, hvilken af 10 nominerede restauranters repræsentanter (to personer fra hver restaurant), som kan skabe den mest spændende, lækre, originale og sindssygt velsmagende ret med dansk ost i en mere eller mindre central rolle. Der er ingen andre krav til råvarer, køkkenstil, metode eller omfanget af din servering. Deltagerne kan vælge at lade osten være rettens hovedemne, eller lade osten garnere og supportere andre hovedemner og opfatte som en ingrediens. Deltagerne kan frit vælge antallet af elementer i serveringen, og der er ikke krav om, at den skal være på ét stykke service. Omfanget og anretningen er op til deltagerne. Stilmæssigt er der også frit slag. Deltagerne kan lave en snack, en forret, en hovedret eller en dessert og arbejde med varmt og kold, fast og flydende og salt og sødme. Den eneste regel er, at osten – eller ostene – deltagerne bruger, skal være produceret i Danmark.
Bedømmelsen af retterne
Dommerpanelet består af:
– Helle Brønnum Carlsen, madkritiker på Weekendavisen og madanmelder i White Guide
– Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken
– Kamilla Seidler, kok, Latin America’s Best Female Chef 2018
– Søren Frank, madanmelder på Berlingske
Dommerne tildeler hver servering et samlet antal point mellem 0 og 60, fordelt på: præsentation (0-10), originalitet (0-10), bæredygtighed (0-10), anretning (0-10) og smag (0-20). Pointene for “præsentation” dækker både stil og tone og valg af informationer, som serveringen præsenteres med. Det er også i præsentationen, der kan hentes point, når du fortæller, hvordan deltagerne har indtænkt “bæredygtighed” som kvalitetsdimension. Pointene for “originalitet” gives både for graden af nytænkning og for rettens indplacering i madkulturen og i tidens tendenser. Med “anretning” menes den samlede visuelle kvalitet af serveringen inkl. maden i og på servicen og selve serveringshåndværket. “Smagen” går på dommernes vurdering af kvaliteten af serveringens elementer i næse og mund og på samspillet mellem dem og serveringens overordnede udtryk og balance. Smagen af den valgte ost – eller dine valgte oste – vurderes ikke separat fra den eller de dele af retten, som den eller de indgår i. Vinderen af konkurrencen bliver den restaurant, hvis servering opnår den højeste samlede pointscore. Ved pointlighed afgøres vinderen ved afstemning blandt de 4 dommere. Ved stemmelighed vinder den ret, der scorer højest på “smag”.
Info til nominerede
Læs mere via dette link.