Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Topløs og bundløs og dog perfekt dækket ind med sødt, salt og umami i en fed, tæt og cremet, ærlig og enkel ostekage, der smager, så flamingoerne synger over Biscayen.

Ingredienser

8 personer

500 g god økologisk flødeost
3,5 dl sukker
3 stk. æg
2 dl piskefløde
1 tsk. salt
3 spsk. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader.
Beklæd en springform med bagepapir.
Bland alle ingredienserne i en skål. Pisk dem i ca. 5 min. Dejen skal være blød, luftig og føles henad en mousse.
Hæld dejen i formen, og bag den i 25 min. Derefter skrues ovnen ned til 180 grader, og kagen bages i yderligere ca. 10 min.
Når kagen er mørkebrun på toppen, tages den ud.
Lad kagen køle af til stuetemperatur i sin form. Den falder en smule sammen, og det er helt normalt.
Når kagen er kølet ned, er den klar til servering, men den er også god de følgende dage.