Bagt kuller og pommes anna med hvidskimmelost
Hovedret til 2 personer
Opskrift på bagt kuller
1 spsk olivenolie
Ca. 300 g fisk, uden skind og ben, fx kuller, torsk eller sej
Groft salt
Sådan laver du bagt kuller
Hæld olivenolien over fisken, giv den godt med salt, og lad den stå og temperere.
Som det sidste inden du anretter (gå i gang med de andre elementer): Læg fisken på en plade med bagepapir, og bag den midt i ovnen ca. 5 minutter ved 200°.
Opskrift på pommes anna
4 store kartofler (ca. 400 g)
Ca. 80 g hvidskimmelost med dild
Havsalt
Sådan laver du pommes anna med hvidskimmelost
Skræl kartoflerne, og snit dem fint, fx på et mandolinjern. Læg dem i lag med ost og salt i 4 små ramekiner (ovnfaste portionsskåle a ca. 2 dl). Kom evt. et stykke bagepapir i bunden, hvis de skal vendes ud af formen ved serveringen. Læg en klat smør på toppen, og bag dine pommes anna midt i ovnen ca. 30 minutter ved 200°. Bagetiden varierer selvfølgelig fra ovn til ovn og alt efter, hvor store ramekiner du bruger.
Opskrift på porrer
2 porrer (ca. 500 g)
Rigeligt smør
Lidt frisk dild
Sådan laver du porrer
Skær den grønne del af porrerene, og fjern de yderste lag. Halver porrerne, og blancher dem i kogende letsaltet vand i ca. 5 minutter. Dup porrerne tørre, og steg dem af i en god klat smør, så de får lidt farve.
Sådan anretter du
Server den bagte kuller på varme tallerkener (varm evt. tallerkenerne et par minutter i ovnen) med de stegte porrer og pommes anna. Pynt med frisk dild.
Tip
Jeg valgte at lave små pommes anna i ramekiner, men man kan selvfølgelig sagtens lave én stor pommes anna.
Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Rigeligtsmør.dk.
Martin Villumsen
Datalogistuderende og madblogger
Martin er en livsnydende datalogistuderende. I sin fritid deler Martin ud af sin passion for mad, vin og gastronomi samt opskrifter på bloggen Rigeligtsmør.dk.