Site icon Ost & ko

Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce

Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste. 

Her får du Christina Bennetzen og Sabrina Hørups vegetariske opskrift på bagt blomkål med en broccoli-ostesuace, lavet på Goudan fra Naturmælk – perfekt som en vegetarisk hovedret.

 

Opskriften er udviklet af Christina Bennetzen og Sabrina Hørup
Foto af Thomas Alcayaga

 

Opskrift på bagt blomkål med broccoli-ostesauce

 

Til 4 personer 

 

1 stort blomkål
1 broccoli
3 spsk hvedemel
25 g smør
5 dl sødmælk
muskatnød
100 g revet gul ost, fx Goudan fra Naturmælk
25 g hasselnødder
Frisk timian

 

Sådan laver du bagt blomkål med broccoli-ostesauce

Fjern de grønne blade fra blomkål og kog det let mørt i saltet vand. Kog broccoli helt mørt i saltet vand og blend med stavblender. 

Lav en bechamelsauce ved at smelte smør og piske hvedemel i. Lad det brune let. Tilføj sødmælk lidt ad gangen og pisk godt til over varme, til du har en bechamelsauce. Riv muskatnød og smag til med salt og peber. Tilføj blendet broccoli og revet ost. 

Placer det let mørte blomkål i et ildfast fad og hæld rigelig med sauce over. Bag det i ovnen ved 220 grader i 15 minutter tid, til det er gyldent på toppen. Server som hovedret drysset med hasselnødder og frisk timian – evt med en simpel og frisk grøn salat til. 

Sabrina Hørup

Sabrina er et velkendt ansigt hos Ost & ko og har af flere omgange udviklet opskrifter med ost. Når hun ikke gør det, arbejder hun selvstændigt i sin egen lille virksomhed, hvor hun udvikler opskrifter, styler mad og tager madfotos til forskellige kunder.

Udgangspunktet har altid været opskrifter, der var nemme at gå til, og som fungerer for de fleste. Og så er mundvandsfremkaldende billeder et must.

Blog
Facebook
Instagram 

Christina Bennetzen

For Christina er det allervigtigste, at lave mad med gode sæsonbetonede råvarer. Den eneste regel i hendes køkken er nemlig, at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen. Alle disse opskrifter deler hun på hendes madblog..

Christina har af flere omgange udviklet opskrifter for Ost & ko og lavet alt fra æbletærter med gedeost og brunkager med blåskimmel.

 

Blog
Facebook
Instagram