Site icon Ost & ko

Årets sidste ostedyst er afgjort med et ostebrag

Årets sidste opskriftskonkurrence er nu endelig afgjort. Med en ny kok ved dommerbordet er seks opskrifter udvalgt som de mest nyskabende, inspirerende og smagfulde bud på et måltid vendt på hovedet og en ost med fart på. Tillykke til de dygtige madbloggere bag osteopskrifterne.

Efteråret bød på et nyt oste-makkerskab mellem MadbloggerUdfordringen og Ost & ko, og det blev omsat til i alt 15 spændende konkurrencebidrag, der dystede om at vinde op til 6.000 kr.

“Det udfordringen kan bidrage med, er at hylde mangfoldigheden i det danske madblog-land. Det er sjovt at se hvor forskellige bud, der bydes ind med, og også hvordan gengangere har ændret stil og tilgang igennem årene. En god udfordring giver straks madbloggeren lyst til at gå i køkkenet og lege, eller den ligger konstant og lurer i baghovedet, så man går og tænker i konsistens, smag og what not, så snart man har læst udfordringen og til opskriften deles” siger madblogger Nada Louise Cay, stifter af MadbloggerUdfordringen, om at bidrage med udfordringer til opskriftskonkurrencen og krydse osteklinger med Ost & ko.

Osteløjer og -lotteri til Fredagsost
Opskriftskonkurrencen blev skudt igang med maner på P2 by Malbeck, hvor MadbloggerUdfordringen og Ost & ko inviterede til Fredagsost med osteherligheder fra Osteriet & ko. Sabrina Hørup fra With love and sugar blev ostens gudinde som assistent for MadbloggerUdfordingens lodtrækning om ostetyper for at lægge et ekstra lag af udfordringer sammen med konkurrencen.

En ny dommer trækker i ostetrøjen
Den skarpe ostehøvl har nok allerede bemærket, at Ost & kos dommepanel har fået et nyt medlem, Rasmus Leck Fischer, der er kok og daglig leder hos Atelier 1B og har en fortid på Søllerød Kro og Dragsholm Slot. Rasmus har en stor interesse for vild og naturlig madlavning, og så har han stylet opskrifterne i de to forrige opskriftskonkurrencer.

Det er fantastisk at arbejde med ost i mad. Kunsten er finde den rette ost og få den til at løfte retten uden at den forsvinder helt i de øvrige ingredienser. Det synes jeg, at detagerne i Ost & kos opskriftskonkurrencer har rigtig god forståelse for.

– Rasmus Leck Fiscker, Aterlier 1B 

Rasmus indtræder i dommerpanelet i stedet for Kenneth Hansen, der har travlt i Nordjylland. Ost & ko sender en stor tak til Kenneth for to års tro ostetjeneste.

Gastronomiske benspænd
“Hvad skal du ha’ på? Du skal ha’ fart på,” lød opfordringen fra Ost & ko, da temaerne blev offentliggjort i slutningen af oktober. MadbloggerUdfordringen bidrog med ostetyperne esrom og fast modnet. Det blev til fem spændende bidrag, der alle har det til fælles, at de er bagt i ovnen og lette at tage med sig ud i verden.

Flere køkkentekniske variationer var der at finde under konkurrencens andet gastronomiske benspænd “Ost – til brinner”, hvor MadbloggerUdfordringen bidrog med det benspænd, at minimum én ost, skulle være tilberedt og/eller indgå i en morgenmadsret, der gør sig brandgodt på aftensmadsbordet. Det blev til 10 lækre bidrag, der tager os vidt omkring fra Wales til Frankrig og tilbage til Danmark igen.

… Og vinderne er!
Dommerpanelet med Rasmus Leck Fischer, Winnie Pauli, tidl. seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og Sanne Muncken, gennem flere end 25 år ansat i Karolines Køkken bl.a. som kreativ leder, har vurderet de indsendte opskrifter og udvalgt seks opskrifter, som er de mest nyskabende, inspirerende og smagfulde.

Temavinderne og de udvalgte opskrifter er:

Ost – til brinner
Croque Malou af Malou Rotvel Pagh fra Klidmoster.dk – Temavinder
Aftensgrød af Søren S. Willadsen fra GASTROmad
Walisisk ostemad til aftensmad med nordsjællandske råvarer af Birte Hassel fra Cook Valley

Ost – på farten
Ostevandbakkelser med laks og basilikumcreme af Anne og Signe Daus fra Sisterfood – Temavinder
Grove snegle med osteremonce af Malou Rotvel Pagh fra Klidmoster.dk
Salat og esrom-muffins af Camilla Bojsen-Møller fra Ostesnak

Ost & ko ønsker stort tillykke til bloggerne bag de seks opskrifter og tak til alle bloggere for bidrag, og fordi I ville være med på udfordringen. I foråret 2017 lancerer Ost & ko en ny opskriftskonkurrence. Følg med på Facebook eller her på siden for nyt. Vil du på Ost & kos presseliste og automatisk få tilsendt nyt fra kampagnen, så skriv til Marie Sainabou Jeng på marie@mariejeng.com.

Foto i toppen er af Søren S. Willadsens bidrag under teamet ‘Ost – til brinner’.