Vi har samlet de bedste vegetariske opskrifter fra vores bagkatalog her på siden. At kalde dem vegetarmad er i virkeligheden noget pjat, for faktisk er det blot en samling virkelig gode retter, der udmærker sig ved deres smag, udseende, duft og konsistens – og så er der helt tilfældigt intet kød i. Om det er fordi, du ikke spiser kød, du gerne vil skåne klimaet, eller om du bare virkelig godt kan lide god mad – værsgo at gå på opdagelse i vores opskrifter!
At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her.
Lækker butterdejstærte med ost og asparges
Opskrift og foto af MummumLækker butterdejstærte med ost og asparges Opskrift på en lækker butterdejstærte med økologisk ost og asparges. En sprød tærte med butterdej, økologisk flødeost og mozzarella samt friske aspages. Ingrediensliste...
Butterdejsstang med spinat og økologiske oste
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på butterdejsstang med spinat og økologiske oste 4 personer - 35 minutter Ingredienser Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 rulle butterdej60 g økologisk flødeost1 frisk økologisk...
Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie
Opskrift og foto af MajspassionOpskrift på crostini med bagte druer og økologisk dansk brie Ingredienser til 10 stk. Du kan lave din egen pesto, men du kan også sagtens købe en god variant. 1 stk økologisk dansk brie300 gram stenfrie røde vindruer1stk flûteLidt...
Karamel cheesecake i glas
Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på karamel cheesecake i glas Ingredienser til 4 stk. 6 digestive kiksBær til pyntCitronmelisse til pynt Cheesecakecreme:75 g sukker150 g økologisk flødeost120 ml fløde2 tsk vaniljeekstrakt eller vaniljepasta eller kornene...
Fritere flødehavartibidder
Opskrift og foto af One KitchenOpskrift på fritere flødehavartibidder Ingredienser til 24 stk. 350 g økologisk flødehavarti5 ægolie til fritering Melmiks:2½ dl hvedemel2 tsk løgpulver1 tsk hvidløgspulver1 tsk saltpeber Pankomiks:4 dl panko1 dl hvedemel1 tsk...
Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste Ingredienser til 4 personer - 40 minutter 1 løg, finthakket4 fed hvidløg, revet eller presset5 spsk tomatkoncentrat2 ds hakkede tomater1 tsk tørret basilikum1 tsk...
Lun julesalat med stegt palmekål, belugalinser, kvædedressing og moden ost
Skru op for julehyggen med et grønt indslag til julebordet – her med vinterkål, cremede linser, kvæder og masser af revet moden ost.
Grønt smørrebrød med jordskokker, grønkål og ost
Julen er højtid for smørrebrød. Føj et moderne twist til det kolde bord med dette grønne, ostelækre stykke med jordskokker, grønkål og ost.
Lun græskarsalat med palmekålspesto
Du behøver ikke basilikum og parmesan for at lave en lækker pesto – prøv denne nordiske vinterversion med palmekål og dansk fastmodnet ost!
Thomas’ opskrift på linsotto med saltbagt selleri
Madblogger og fotograf Thomas Alcayaga præsenterer her sin nye opskrift på en super lækker grøn linsotto med saltbagt selleri og ost.
Opskrift på ostedessert fra Brace: Skum af Høgelundgaard 12 med sort hvidløg og flamberet blomme
Her får du opskriften på desserten med Arla Unika Høgelundgaard 12 fra Restaurant Brace – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Osteopskrift fra Restaurant Moment: Sprød og cremet Kovending med kaffefermenteret rødbede
Her får du opskriften på en ret med Arla Unikas Kovending med kaffefermenteret rødbede fra restaurant Moment – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Spændende dessert med ost: “Sheeps fur” af Mønchego med kvæde, klementin og kirsebærvin
Her får du opskriften på en dessert med Mønchego fra Hårbølle Mejeri fra restaurant Alchemist – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Latinamerikansk opskrift med ost fra Restaurant Menendez: Grillet fladbrød med blåskimmel, asparges og mezcal
Her får du opskriften på en latinamerikansk klassiker med Thise Mejeris Blå Kornblomst fra restaurant Menendez – deltager i Danmarks bedste osteret 2020.
Asparges med sort hvidløg og sauce på røget ost
Her byder topkok Christian Gadient på en lækker forårsopskrift med lune grønne asparges, sort hvidløgsolie og den skønneste sauce på røget ost.
Opskrift på alternativ risotto på byg og rug med svampe, brøndkarse og sprød couscous
Her giver topkok Christian Gadient sit bud på en lækker, vegetarisk otto på nordiske korn med svampe, brøndkarse og et fantastisk trick til at gøre cous cous til den skønneste sprøde topping.
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du en nytænkt ostemad med fast modnet ost
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du frokostklassikeren med rugbrød, løg og sky
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du den klassiske morgenbolle med ost
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian
Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød
Bagt selleri med brunet smør, blue cheese cream og grønkålssalat med pære og valnødder
Opskrift på Danmarks bedste osteret 2020 af STUDIO
Rodfrugtgratin med bacon og ost
Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Haver og butikker bugner af sprødt årstidsgrønt, og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske...
Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto
Haver og butikker bugner af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Christina Bennetzens opskrift...
Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Kartoffeltærte med grønt og gedeost
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ostemad med hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme og rom
Ostekurve med sommersalat
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens...
Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper
Du kender det sikkert: Osten er spist, og kun skorpen er tilbage. De fleste ville nok smide den ud, og det gjorde jeg også selv, lige indtil det gik op for mig, at den er alt for god til skraldespanden. Sådan en osteskorpe er nemlig sprængfyldt med smag, som kan...
Ost i grønne hverdagsklæder: Pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-rösti med ost, palmekål og svampe
Ost i grønne hverdagsklæder: Græskar-souffle med gedefriskost
Ost i grønne hverdagsklæder: Nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal
Ost i grønne hverdagsklæder: Cremet perlebygsalat med gedefriskost, hasselnødder og palmekål
Ost i grønne hverdagsklæder: Perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips
Ost i grønne hverdagsklæder: Bagt blomkål og broccoli-ostesauce
Ost i grønne hverdagsklæder: Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Ost i grønne hverdagsklæder: Pasta med sovs af blåskimmelost og bagte rødbeder
Ostebord til jul: Sådan sammensættes den bedste ostetallerken
Ost til julefrokost og juleaften: Trine Hahnemanns guide til ost
Ost til jul: Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet
Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin
Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel
Opskrift: Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel
Opskrift på karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk
Opskrift på mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel
Opskrift: Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær
Dessert med ost: Få opskriften på Danmarks bedste osteret fra Jordnær
Opskrift fra Søllerød Kro: Terrin af trøffel med ostesauce og tuile
Opskrift på ostesauce med Naturmælks Høost, pocheret æg og kantareller
Hærværks ostemad – smørristet, krydret honningkagebrød med cremefraiche og ekstralagret Thise Vesterhavsost
Julekrydret garniture til ostebordet
Tærte med ost, rosmarin og bær
Squashkage med ostecreme
Miniæbletærter med gedeost
Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller
Pærer i rødvinssirup til ost
Gulerodspesto med fast modnet ost og persillepesto med blåskimmelost
Esrom-muffins med salat
Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa
Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter
Ostekugler i friske krydderurter
Friterede ostestænger med dukkah og harissadip
Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops
Croque Malou
Walisisk ostemad
Grove snegle med osteremonce
Ostemad som suppe
Lækker creme af osterester
Ostevafler med rygeostcreme
Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran
Pizza quattro formaggi
Pandekager med havtorn & blåskimmelost
Bagt brie med honning og valnødder
Turbo-cheesecake med clementin og jødekager
Roquefortmousse med chokoladeganache og sveskepuré
Butterdejs-snack med blåskimmelost
Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner
Bønnefettuccine med smagfuld danbo ostesauce, ristede svampe og friske krydderurter
Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo
Vegetar-festmenu – gode bud på gæstemad
At vegetarmad er kedeligt er en misforståelse. Tænk på det italienske køkken – hvor mange pastaretter og pizzaer, der aldrig har mærket et varmt stænk kødsaft, har ikke gået sejrsgang verden rundt? Det er ingen sag at dække op til fest med lutter vegetariske retter.
Må vi foreslå, du indleder middagen med en bruschetta med ostecreme. Derefter kan du passende fortsætte aftenen med en pasta med ostesovs. Skal der kød på bordet, og leder du efter en ret, der både kan være tilbehør for kødspiserne og agere hovedret for vegetarerne, kan du kaste dig ud i en cremet perlebygsalat med gedeost eller en græskarsouffle med gedefriskost. Afslut festmenuen med en dessert med blåskimmelost. Se dét vil imponere selv den stædigste carnivor.
Salat med ost
Salat med ost er meget mere end en cæsarsalat eller en chevre chaud. Bevares, dem holder vi stadig af, men heldigvis er det tilladt at have mere end én ostefavorit, så hvorfor ikke føje en af følgende til repetoiret: Cremet perlebygsalat med gedefriskost, hasselnødder og palmekål når hele smagspaletten rundt og bliver et hit på fællesbuffetten eller som hverdagsaftensmad. Ligesom denne perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips skam også kan noget.
Desserter med ost
Dessertkortet er som udgangspunkt altid sammensat af vegetariske retter, så her kan du som vegetar roligt boltre dig. Hvis vi må nævne i flæng: Børnevenlig squashkage med ostecreme. Forkæl dit publikum med en stak pandekager med havtorn og blåskimmelost. Eller hvad med en blue cheesecake? Du kan også bare tage listen over de bedste desserter med ost fra en ende af.
Retter med vegansk ost
Hvis du gerne vil undgå alle animalske produkter, er det selvfølgelig også en mulighed at bruge vegansk ost i din madlavning. Selv om at bruge ordet “ost” dog er en tilsnigelse – faktisk må det produkt, mange kender som vegansk ost eller åhst, faktisk slet ikke kaldes ost. Der findes flere bud på produkter, der kan erstatte det ellers meget populære mejeriprodukt.