Pasta og ost hænger uløseligt sammen. Hvad er en bolognese uden et drys revet parmesanost eller pecorino på toppen? I nogle pastaretter – for eksempel i cacio e pepe – er osten hovedingrediens, mens den i andre blot er en ekstra smagsgiver, du kan bruge til at justere smagen med, efter du har øst pasta op på tallerkenen. Her på siden finder du nogle af de bedste pastaretter med ost. Vi kan i hvert fald stå inde for dem.
At bruge revet ost i madlavningen er en oplagt måde at få brugt sine osterester på. Smid derfor aldrig ost ud, men brug det i stedet. Og hvad du så skal bruge det til? Det giver vi dig et bud på her.
Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste
Opskrift og foto af GourministerietOpskrift på bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste Ingredienser til 4 personer - 40 minutter 1 løg, finthakket4 fed hvidløg, revet eller presset5 spsk tomatkoncentrat2 ds hakkede tomater1 tsk tørret basilikum1 tsk...
Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Haver og butikker bugner af sprødt årstidsgrønt, og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske...
Ost i grønne hverdagsklæder: Pasta med sovs af blåskimmelost og bagte rødbeder
Mac’n’cheese med bacon
Bønnefettuccine med smagfuld danbo ostesauce, ristede svampe og friske krydderurter
Hvordan koger man pasta?
At pastaen er velkogt er afgørende for helhedsoplevelsen, når du serverer en pastaret. Det siger nærmest sig selv. Du bør altid koge pastaen uden låg, og du skal endelig huske at røre i gryden undervejs. Vandet skal saltes: 1 teske salt pr. liter vand. Når pastaen har kogt den tid, der er angivet på emballagen, bør du tage et stykke op og bide i det. Pastaen skal stadig have bid, men må dog ikke være rå.
Om der også skal et skævt olie i vandet, er der delte meninger om. Nogle har den opfattelse, at pastaen klistrer sammen, hvis der ikke er lidt olivenolie i vandet. Det har ikke noget på sig, så du kan lige så godt lade være. Til gengæld er det vigtigt, at der er rigeligt med vand og plads i gryden, og at vandet bulderkoger under hele tilberedningstiden.
Pasta med ostesovs
Tanken om cremet ostesovs svøbt om lun pasta er appetitvækkende. Her på siden finder du opskriften på pasta med ostesovs lavet på blåskimmelost. Retten her har et nordisk twist med bagte rødbeder. Der er dog ikke noget i vejen for at freestyle hen over opskriften og tilsætte andre ingredienser til ostesovsen.
Pasta med ost og bacon
Prøv en pastaret lavet i ovn – vi kan ikke andet end at anbefale denne mac’n’cheese. En klassiker med ost og bacon, der skriver sig ind i kogebøgerne som ægte comfort food. Og dagen derpå kan resterne forvandles til sprøde mac’n’cheese vafler. Vend blot skiver af kold mac’n’cheese i sammenpisket æg og panko. Rist dem derefter i et vaffeljern i nogle minutter. Så er der serveret.
Velbekomme!
Kilder: BT.dk