Nyheder om ost
Læs de bedste nyheder fra ostens verden
Sommerens ost er hvid
Salget af salatost stiger markant i forårs- og sommermånederne. Vi bryder den salte, friske hvide ost ud over vores blandede salat, og vi nyder de små ostetern med olie og urter som snacks. Ostekultur stiller skarpt på en af verdens mest populære oste: Den hvide!
Smagninger, opskrifter og festivaler – nu i økoklæder: Ost & ko er tilbage med et skarpt fremsynet fokus på økologisk ost
Ost & ko retter de næste tre år luppen mod på økologiens indtog i den danske ostekultur med lækre og lærerige oplevelser både digitalt og ude i det danske ostelandskab. Den økologiske udvikling peger ind i vigtige dagsordener som biodiversitet, dyrevelfærd og håndværk – men lige så vigtigt guider landets økomejerier den danske ostekultur i retning af nye, store smagsoplevelser.
Tid til ost: Ostemagere, topkokke og andre madprofessionelle samles til symposium om modning og forædling af ost
Gourmetoplevelser, biokemisk nørderi, smagssensorik og masser af godt kulinarisk håndværk. Fredag 19. november var der højt fagligt niveau og ostelækker inspiration i alle afskygninger, da Ost & ko og Mejeriforeningen bød indenfor til Symposiet Ostekultur 2021 i...
Ostesymposium 2021: Ost & ko inviterer fagfolk indenfor til et unikt indblik i kunsten at forædle en ost
Ost & ko inviterer 19. november ostemagere, mejerister, bloggere, influenter, presse, kokke, tjenere og andre fagfolk indenfor til Symposiet Ostekultur, der i år sætter fokus på forædlingsprocessen bag osten – på ostenørdet fagsprog kendt som affinage. Se det...
Er fremtidens ost lavet af græsmælk?
Er græsbaseret foder bedre for både dyr og natur? Er det bedre for klimaet? Og ligger der et uforløst kvalitetspotentiale i et fremtidigt fokus på produktion af ost af græs- og hømælk? Er græs nøglen til at lave ost, der både smager bedre og er mere bæredygtig?
Bælgfrugterne kommer!
Ost og ko har undersøgt, hvordan vi giver bælgfrugterne det ekstra smagsmæssige spark, der får dem det sidste stykke vej ud i de danske køkkener – og hvordan osten kan hjælpe den store smag på vej.
Ostens skabelsesberetning fra fire vinkler: Håndværk, smag, klima og økonomi
Ostekultur er dykket ned i ostens skabelsesberetning. Læs med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan en ost bliver til ud fra fire vinkler: håndværk, smag, klima og økonomi.
Din ostehandler – fra importfokus til dansk topkvalitet
Den klassiske skiveost dominerer stadig salget af danske oste. Men lytter man efter på vandrørene hos landets ostehandlere, er det alligevel tydeligt, at der er nybrud og et generelt kursskifte i gang. Ostekultur har spurgt fire af landets førende ostehandlere om det danske ostesalgs udvikling fra importost til lokal topkvalitet.
Ost til efterårshyggen: 6 hotte oste lige nu
Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.
Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden
Nyt råmælksosteri laver de vildeste økologisk gedeoste med kvindelig ostemager bag roret, toplækre BGB-oste vinder ærefuld hæderspris og salgsrekorden for økologisk ost er slået igen. Læs med her og få overblik over et udvalg af efterårets store ostenyheder.
Årstidskefir, gourmetsmør, grubelagret ost, blåskimmel og nougatis vinder Gourmetprisen 2021
Mejeriprodukter fra både store og små mejerier kæmpede om titlen som årets bedste i fem mælkelækre kategorier til Gourmetprisen 2021.
Ost & kos guide til osteelskeren: Landsdækkende ostefestival, kåring af årets bedste produkter og kæmpe fest i TorvehallerneKBH
Sæsonen for madfestivaler er over os, og Ost & ko er med hele vejen, når madglade danskere inviteres til en sand overflod af ostelækre begivenheder. Aarhus Food Week og Copenhagen Cooking er blevet forkælet med masser af ostegodter. Det samme bliver tilfældet til Madens Folkemøde, og så peaker ostesæsonen, når Ost & ko i september inviterer til Ostefestival 2021 – bl.a. med den prestigefyldte produktpris Gourmetprisen, et brag af en ostefest i Torvehallerne til Cheese Copenhagen og mange flere oplevelser over hele landet.
Ostenyt: Sommerens nyheder fra ostens verden
Landets store friskoste-darlings fra Søtofte Gårdmejeri prøver kræfter med både kitmodnet og blåskimmeloste, Thise udvider deres populære serie af græsmælksprodukter, og ostesmagninger boomer… online. Læs med her og få overblik over et udvalg af sommerens store ostenyheder.
Klima, dyrevelfærd og biodiversitet: Sådan arbejder mejerierne med tidens store bæredygtighedsopgaver
Bølgen ruller inden for bæredygtig madproduktion, og det ser man også på de danske mejerier, hvor nye tiltag hele tiden skyder op for at sikrebedre dyrevelfærd, mindre klimapåvirkning og et rigere plante- og dyreliv på gårdene. Ostekultur har taget den grønne temperatur på mejerilandskabet for at få et indtryk af, hvad der i disse år arbejdes med for at skabe en mere bæredygtig produktion.
6 hotte oste netop nu
Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk og hjemmeaffinage? Her er 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.
Ud i det blå: Din guide til dansk blåskimmelost
Flere og flere blåskimmeloste skyder frem i Danmark fra osterier i alle størrelser – fra de unge, friske og pikante til de modne, dybe og knasende. Vi guider dig ind i den spændende verden af smagsindtryk, som dansk blåskimmelost gemmer på.
Guide: 8 danske alternativer til parmesan, feta, camembert og andre udenlandske klassikere
For de fleste af os er corona en tid uden rejser – og dermed også en tid uden de mange udenlandske osteoplevelser, vi danskere plejer at nyde i fulde drag. Men hvad gør det, når danske mejerier producerer oste, der sagtens kan stå mål med de europæiske klassikere. Ost & ko giver nogle de bedste eksempler.
Nyheder fra ostens verden: Covid-19 får danskerne til at købe mere ost
Corona får danskerne til at købe mere ost, Them vil lære unge at spise ost, knap 20.000 har brugt #Osteruten, HKI Ost forædler sig til en fynbo med skorpe, Thise Mejeri ruller ud i ny foodtruck, og Jernved Mejeri eksperimenterer med blåskimmel. Her er 8 små nyheder til alle osteelskere.
Interview med Ole G. Mouritsen: “Osten har en vigtig rolle i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling”
Selv om foråret så småt står for døren, får vinterkulden stadig vores smagsløg til at længes efter komfort, intensitet og dybde. Det er der flere gode forklaringer på. Ost & ko har mødt Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation,...
Interview med Gabriel Hedlund “Jo mere osten smager af, desto mere forbinder jeg den med dårligt og koldt vejr”
Selv om foråret så småt står for døren, får vinterkulden stadig vores smagsløg til at længes efter komfort, intensitet og dybde. Det er der flere gode forklaringer på. Ost & ko har mødt gastronomisk konsulent Gabriel Hedlund til en snak om, hvordan og hvorfor de...
Interview med Mira Arkin: “Alt, du har brug for, er lidt danbo eller svenbo, hvis du vil gratinere grøntsagerne”
Selv om foråret så småt står for døren, får vinterkulden stadig vores smagsløg til at længes efter komfort, intensitet og dybde. Det er der flere gode forklaringer på. Ost & ko har mødt madskribent og opskriftsudvikler Mira Arkin til en snak om, hvordan og hvorfor...
Interview med Francis Cardenau: “I Danmark er der oste til alle sæsoner”
Selv om foråret så småt står for døren, får vinterkulden stadig vores smagsløg til at længes efter komfort, intensitet og dybde. Det er der flere gode forklaringer på. Ost & ko har mødt tidligere Michelin-kok Francis Cardenau til en snak om, hvordan og hvorfor de...
Interview med Kamilla Seidler: “Jeg var i Schweiz sidste vinter og genfandt helt klart min kærlighed til fondue!”
Selv om foråret så småt står for døren, får vinterkulden stadig vores smagsløg til at længes efter komfort, intensitet og dybde. Det er der flere gode forklaringer på. Ost & ko har mødt chefkok Kamilla Seidler til en snak om, hvordan og hvorfor de umamirige, fede...
Populært kursus går online: Mejeriforeningens Ost & ko inviterer til ostesmagning for rekordmange erhvervsskoleelever
330 elever fra Hotel- og Restaurantskolen sidder klar til digital hjemmeundervisning i denne uge, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko blænder op for deres hidtil største ostesmagning. Grundet corona tester Mejeriforeningen for første gang deres...
Nye og eksperimenterende oste | Her er 6 hotte oste, du skal kende
Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.
Økologiens historie | Alt du skal vide om økomærket på dansk ost
Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.
Fermenteret fløde, modnet havarti, rygeost og kærnesmør vinder Gourmetprisen 2020
Der var skarp konkurrence, da hele 57 mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af mejeribranchens prestigefulde konkurrence Gourmetprisen. Vinderne blev Gammel Knas fra Nr. Vium Mejeri / Arla Unika, Meyers Rygeost 20% økologisk fra Mejeriet Midtfyn, Gammeldags Kærnesmør med sydesalt fra Lindved Mejeri, og Unika 30 (øko) fløde fermenteret med kefirkultur fra Arla Christiansfeld Mejeri / Arla Unika, som løb med sejren i de fire kategorier.
Ostet kokkeskole med topkok fra Danmarks bedste osteret 2020
Fasangårdens køkkenchef, Anika Madsen, inviterer i køkkenet og viser, hvordan man laver hendes ret mesterlige ret, der vandt andenpladsen ved Danmarks bedste osteret 2020. Kom med en vaskeægte topkok bag komfuret på en gourmetrestaurant, få finpudset dine køkkenskills og bliv klogere på at bruge ost i maden, når Anika Madsen giver sine bedste ostetips videre.
Timm Vladimir og Gastromand inviterer til Ostebanko med vilde præmier
Gør dig klar til at dyste om forrygende og fantastiske præmier i et online ostebanko med Timm Vladimir og Gastromand lørdag 7. november kl. 15.30-16.30 på ostogko.dk. Find spillepladerne frem og følg godt med, når Timm Vladimir hiver tal op ad tromlen, og Thomas Alcayaga fra Gastromand guider dig gennem nogle af de mest velsmagende og velproducerede danske oste lige nu.
Danmark rundt: Kom til Ostefestival i en hel uge
Trods corona-pandemien lancerer Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko nu en landsdækkende ostefestival med coronavenlige arrangementer for osteglade danskere, der i en hel uge fra 7. til 15. november kan gå på opdagelse i ostens verden. De mange små og velsmagende events giver et unikt indblik i de danske ostes smag, konsistens og udvikling – og foregår både online og til små eksklusive events med dansk ost i centrum.
Trods corona: Gourmetprisen er tilbage til at kåre kongerigets bedste mejeriprodukter
7. november afholder Mejeriforeningen for 15. gang den prestigefulde konkurrence Gourmetprisen, og i år bliver det med en række helt nye tiltag, når landets lækreste mejeriprodukter skal kåres. Årets konkurrence får både nye dommere, ny lokation og helt ny kontekst, når Gourmetprisen for første gang afholdes som del af den populære ostefestival Cheese Copenhagen.
Studio vinder Danmarks bedste osteret 2020 med chawanmushi-æggestand og Fyrtårnsost
Søndag 20. september blev Danmarks bedste osteret 2020 kåret, da Mejeriforeningen og Ost & ko for anden gang inviterede til den store ostekonkurrence i Kødbyen i København. Ni toprestauranter fra hele landet var mødt op for at dyste om den store ære, hvor Studio endte med at løbe med sejren med deres japanske chawanmushi-æggestand med Fyrtårnsost.
Oplev ostens mangfoldige verden med Ost & ko og Mejeriforeningen på Madland 2020
Kom med til ostede oplevelser, når Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen, Ost & ko, inviterer til en lang række inspirerende og velsmagende events i sensommeren 2020. Hør blandt andet om osten som del af en klimavenlig og grøn kost, smag på oste i Tivoli og tag...
9 topkokke dyster om at skabe Danmarks bedste osteret 2020
Sticky rice med Gammelknas, Mønchego forklædt som fåreuld og japansk æggestand med Fyrtårnsost. 20. september får de danske oste igen stjernerollen, når 9 topkokke fra hele landet giver deres bud på Danmarks bedste osteret 2020. Konkurrencen afholdes af Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko, og retterne bedømmes af fem af landets skarpeste madprofiler inden den meste velsmagende kåres i CPH Food Space i hjertet af København.
#Osteruten2020: Ny landsdækkende osteguide viser vej til de bedste osteoplevelser i det danske sommerland
2020 har udviklet sig til et historisk år for hjemmeferier, og det har fået behovet for vejledning til lokaloplevelser til at eksplodere - ikke mindst på madscenen. Nu står et nyt digitalt kort klar til at guide alle Danmarks ostenørder i retning af landets bedste...
Danskernes madvaner: Så meget økologisk ost spiser vi
Populariteten af økologiske madvarer bliver ved med at stige, og det gælder også for ost. Samtidig bliver ost i stigende grad anvendt i madlavning og endda som aftensmåltidets hovedingrediens. Ost & ko har kigget nærmere på danske ostetal og -vaner.
Ostenyt forår 2020: Småt og godt fra ostens verden
Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.
Gammel ost hitter: 6 hotte oste lige nu
Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.
Velkommen til Ostekultur 5
Påsken er over os, og nu kan du få fingrene den nyeste udgave af Ost & ko og Mejeriforeningens ostemagasin, Ostekultur. Læs det seneste nye fra ostens verden, få inspiration til at mindske madspild med friske osteopskrifter og se det opdaterede ostekort med hele 33 økologiske osterier. Desuden sættes der fokus på de danske BGB-oste, og det har Mejeriforeningens administrerende direktør Jørgen Hald Christensen dedikeret sin leder til.
Hvad er vegansk ost og hvordan laver man det?
Med en referenceramme rodfæstet i den samme madkultur er der ingredienser, der uomtvisteligt hører sig til i bestemte sammenhænge – ovenpå en pizza for eksempel. Der skal indiskutabelt være ost på en pizza. Og et liv uden mælk og kød behøver ikke at betyde et liv uden ost. Næsten da.
Laktosefri ost – disse oste kan du spise, hvis du er intolerant
Laktosefri. Hvis det er et ord, dine øjne scanner ost og mælk for, når du bevæger dig gennem supermarkedets mejeriafdeling, så lad os starte med den gode nyhed til dig, der er laktoseintolerant: Jo, du må godt spise ost! I hvert fald nogle oste. I artiklen her gør vi dig klogere på, hvilke oste der er laktosefri, og hvilke du skal være mere varsom med.
Ostefesten fortsætter: Danmarks bedste osteret 2020
Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.
Kan man fryse ost?
Læs her, hvordan du kan fryse ost. Se hvilke oste, der er fryseegnede, lær hvordan du pakker ost ind, og find ud af, hvordan du ser, om osten er for gammel.
Sådan skal du opbevare ost
Bliv meget klogere på opbevaring af ost, hvordan en ost skal pakkes ind, og hvor længe den kan holde sig i både køleskab og fryser.
Fra Rødkit til Femme Fatale: 6 hotte oste lige nu
Hvad spiser ostenørderne, når de mødes for at diskutere rødkit, råmælksproduktion, syrningskultur, terroirmælk, hjemmeaffinage eller oste lavet på mælk fra en ged? Her præsenterer vi 6 pivfrække oste, som stadig giver farve i kinderne hos osteaficionadoer fra Rønne til Ringkøbing.
Ostenyt: Småt og godt fra ostens verden
Læs om Arlas klimavenlige oste, den nye økologisk halloumi fra Naturmælk, en kunstnerisk osteindpakning fra Jernved Mejeri, Thise Mejeris nye mælk, en eksklusiv julegaveidé, Barrit Mejeris nye flødeost til Lidl og et ægte ostejubilæum. Ost & ko har samlet en oversigt over de seneste nyheder fra de danske osteproducenter. Her er 7 små nyheder fra ostens verden.
Juleost med god smag i munden
Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.
Ostefestival omdannede Kødbyen til en regulær ostefest
Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker lørdag valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko havde sat festivalrammen i CPH Food Space i den brune Kødby, hvor lokalet sydede og boblede af Dj-rytmer, ostetalks og -workshops, læskende drinks, overraskende osteis og metervis af ostesmagsprøver.
Gedeost og måneost blandt vinderne til Gourmetprisen 2019
Et rekordstort antal mælkelækre mejeriprodukter stillede op i årets udgave af Mejeriforeningens prestigefyldte konkurrence om gastronomisk produktkvalitet. Det brede deltagerfelt kom også til udtryk på vinderpodiet, hvor både store og små mejerier var repræsenteret – også i de to ostekategorier, hvor Tebstrup Gedeosteri og Thise Mejeri løb med de eftertragtede vinderdiplomer.
Cheese Copenhagen 2019 – Kødbyen bliver til Ostebyen
26. oktober 2019 inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter. Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.
Gourmetprisen 2019 – skarpere end nogensinde
Der er nye toner i osteklokken, når et professionelt ekspertpanel 1. oktober kårer Danmarks bedste mejeriprodukter til Gourmetprisen 2019. Mejeriforeningen sætter nemlig ekstra blus under konkurrencen med en række markante nye tiltag, der skal tiltrække et endnu bredere og mere mangfoldigt felt af mælkelækre gourmetprodukter fra store og små mejerier over hele landet.
Årets osteprogram på SPIS! Odense Food Festival
Traditionen tro er der spændende osteoplevelser på programmet, når Odenses madfestival løber af stablen midt i september. Sammen med Mejeriforeningen og Ost & ko inviterer festivalen til ostesmagning for let øvede osteelskere; der er ost i kokkenes råvarekasse til Schiøtzprisen; sidste års succes med mælkelækker morgenmad i Eventyrhaven med sang, sjov og skimmel gentages; og så får Rygeosten både sin egen dag og en moderne makeover.
Smag Danmarks bedste ostemad på Food Festival i Aarhus
Kan en ostemad være kunst? Det – og livets andre store ostespørgsmål – kan gæsterne få besvaret, når Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko inviterer til inspirerende, lækre og lærerige oste-walks og -smagninger på årets udgave af Nordens største madfestival.
Oplev nye sider af dansk ost med Michelin-kokken, sovsesheriffen og osteaktivisten
Tag med til ciderfest og lad dig dyppe i gylden krofatter Umut Sakaryas fede fortolkning af den klassiske ostefondue. Smag Danmarks bedste osteret 2018 til eksklusiv middag med Eric Vildgaard fra Michelin-restauranten Jordnær. Og hør om ostemager Marie Linea Østergaards aktivisme i ostebranchen på Freja Symposium.
Danmark rundt med Ost & ko i Ostevognen
Fra ostewalks og vermouth-pairing til fonduefest og Danmarks bedste ostemad: Sensommeren 2019 står i ostens tegn.
For 5. år i træk har Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko et tætpakket madfestivalprogram af osteoplevelser linet op til osteelskere over hele landet. Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny 3-årig europæisk ostekampagne i 2019-2021. Her er et hurtigt overblik over Ost & kos velduftende rute gennem landskabet.
Vermouth Søndag med osteblinis
Ost & ko skyder festivalsæsonen i gang på gademanér, når blinisbaronerne fra Mulgeo får nøglerne til Ostevognen på Street Food om Søerne og serverer autentiske russiske minipandekager med Havgus, Benedict og svampetartar til rigelige mængder saftig vermouth fra landets eneste rullende gade-vermuteria Vermouth Søndag. Den letkrydrede kongekombi kan fås for en rund hund søndag 11. august.
Ost på julebordet – 13 nye lækre opskrifter med ost
8 af Danmarks dygtigste madbloggere blev udfordret til at udvikle originale opskrifter indenfor temaerne ”Ost på julebordet” og ”Ost i det søde køkken”. Klik, og se de syndigt lækre resultater.
Hjemmeosteri – ny trend blandt madnørderne
Det er blevet in at ostenørde derhjemme. Et stigende antal private går mejeristerne i bedene og kaster sig ud i egne eksperimenter med hobbyfremstilling af ost.
Nyt nummer af magasinet Ostekultur på gaden nu
Den 10. november udkom det andet nummer af Ost & kos magasin Ostekultur med 52 siders dugfriske historier fra ostens verden, inklusive 13 helt nye opskrifter med ost på julebordet og i det søde køkken, udviklet af nogle af Danmarks dygtigste madbloggere. Magasinet er gratis og kan rekvireres fra Mejeriforeningen.
Norsk gouda vinder VM i ost, mens Danmark får en syvendeplads
Hele fire skandinaviske oste var repræsenteret i top 10 til World Cheese Awards 2018, hvor 3500 oste fra hele verden blev bedømt.
Hellas ostedag
“Når man spiser ost sammen, kommer man tæt på hinandens sjæl og menneskets oprindelse.” Helle Joof har skrevet en almanak med titlen Dage med mildhed, modgang og mirakler. Den 9. april er dedikeret til ost og rummer følgende poetiske vejledning til vallevejens glæder.
Ny osteserie fra Paul Cunningham
Paul Cunningham er kok med to Michelin-stjerner på Henne Kirkeby Kro i Sydvestjylland. Siden uge 37 har Føtex og Bilka solgt ost med Pauls navn på indpakningen, og fra uge 44 findes de også i andre supermarkeder landet over. Cunningham har brugt 5 år på at udvikle sin nye osteserie, som han nu lancerer sammen med Them Ost.
Fynsk, frisk og forrygende
Rygeosten smager ikke som noget andet på jorden. Den kulinariske nationalskat er imidlertid under pres, for hver gang en ældre dansker falder bort, mister rygeosten en trofast fan. Men det skal blive løgn, hvis det står til de driftige fynboer, som i år søsætter Rygeostens Dag.
Nye tal: Vi spiser mere ost
Med hhv. 8,5 og 10 % repræsenterer kategorierne gul ost og specialost den største fremgang på et ostemarked i tydelig vækst. Det viser tal fra GFK Consumer Tracking, der har sammenlignet 2. kvartal 2015 med 2. kvartal 2016. Her er de mest markante bevægelser.
Ost & ko: Ny kampagne vil styrke ostekulturen
Interessen for mad og velsmag har aldrig været større, og der er særligt meget fokus på de regionale og lokale kvaliteter i madkulturen. En paradoksal undtagelse synes at være vores traditionelle ostetyper, og især blandt unge er interessen for de klassiske gule oste faldet. Derfor lancerer Mejeriforeningen i dag kampagnen Ost & ko, som er en del af et fælleseuropæisk fremstød for ostekulturen i Danmark, Frankrig, Irland og Nordirland.