Af Camilla Bojsen-Møller for Ost & ko
Foto af Signe Bay
Cheesecake med blåskimmelost
Dessert i 8 glas
Opskrift på cheesecake bund
30 g smør
6 Digestive-kiks
60 g mørk chokolade
Sådan laver du cheesecake bund
Smelt smør. Blend chokolade og kiks. Rør smeltet smør i. Fordel i portionsglas og tryk bunden fast med fingrene. Sæt på køl.
Opskrift på ostecreme
250 g mascarpone
2 spsk. limesaft
3 spsk. flormelis
30 g Thise Blå Grubé (eller en anden blåskimmelost)
4 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider
Sådan laver du ostecreme
Pisk mascarpone med limesaft og flormelis. Pisk blåskimmelosten i (det er nemmest, hvis osten har stuetemperatur). Udblød husblas i vand i 10 minutter. Knug overskydende vand af og smelt husblassen i en skål i vandbad. Afkøl og pisk i ostecremen. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i. Fordel i glassene. Sæt på køl i mindst to timer.
Opskrift på portvinsgelé
2 dl portvin
2 spsk. honning
2 blade husblas
Sådan laver du portvinsgelé
Udblød husblas i vand i 10 minutter. Kom portvin og honning i en gryde. Kog op og lad simre et par minutter. Tag af varmen. Knug vandet af husblassen og lad det smelte i den varme portvin under omrøring. Afkøl. Hæld forsigtigt over ostemassen i glassene. Sæt på køl i et par timer.
Sådan anretter du
Server direkte i glasset. Easy cheesy. Du kan også lave en hel cheesecake i stedet for de små portionsanretninger. Opskriftens mængde passer til en kageform på 16 cm i diameter.
Se flere opskrifter på desserter med ost – og se også vores mange opskrifter på tærte med ost og opskrifter med gedeost.