SUMMER OG CLAUS CHRISTOFFERSEN
COPENHAGEN GOAT MILK


Hvad driver jer til at lave ost?

Claus: Vi har omkring 30 geder, og vi vil gerne have mange flere. Men hvis vi skal have så mange dyr, er vi nødt til at skabe en indkomst, og det gør vi så ved at forarbejde mælken til ost.
Summer: Ja, og så er ost jo bare enormt spændende. Det er et helt nyt område for mig.

Hvad er det sværeste ved at lave ost?
Summer: Det er, at mælk og ost er levende ting. Det er ikke det samme, vi får ind hver dag, og det gør det nogle gange svært at håndtere. Det kræver meget erfaring, og at man samler viden om ost. Men det er jo også det, der gør det så spændende at arbejde med.

Hvad er en god ost?
Summer: En god ost smager godt, og den ser godt ud.
Claus: Og så skal den være lavet af mælk fra geder, der har haft det godt, og hvor mælken er produceret under bæredygtige forhold.

Hvilken ost er jeres bedste?
Summer: Jeg kan rigtigt godt lide den bløde, cremede ost i fransk chèvre-stil, som vi laver. Fordi den ikke er alt for stærk, og fordi den ser så flot ud.
Claus: For os er det også vigtigt, at det er en ost, som det ikke tager så lang tid at lave. Det er svært at finde tid til at passe gården og lave ost på samme tid.

Fortæl om jeres livs største osteoplevelse
Summer: Det var på Slow Cheese (ostefestival i København, red.) i 2017, hvor vi stod og serverede vores chèvre, og hvor folk bare kom og tog billeder hele dagen og var fuldstændig vilde med den. Det var første gang for os. Det var vi fantastisk glade for.
Claus: Det at komme ud og få bekræftet, at vi rent faktisk laver gode oste, det var bare virkelig fedt.


OSTESTJERNER

De er håndværksmæssige ekvilibrister og teknikere til fingerspidserne. De er kreative, visionære og gastronomisk nyskabende. I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste.