Opskriften er udviklet af Beksemad

Ingredienser

Trøffelostecreme

• 150 g Castello Truffle White
• 1,5 dl piskefløde

Gougères

• 1,5 dl vand
• 75 g smør
• 125 g hvedemel
• 3-4 æg
• 100 g Castello Aged Havarti
• ½ tsk salt

Topping

• Ekstra revet Aged Havarti
• Frisk timian

Sådan gør du

Start med cremen, så den kan nå at køle ned.

Varm fløden op til lige under kogepunktet, og rør trøffelosten ud i den (skær den gerne i mindre stykker), til den er smeltet. Lad cremen køle helt af i køleskabet.

Lav vandbakkelserne:
Kog vand og smør op. Tilsæt mel, og rør kraftigt, til dejen samler sig og slipper gryden. Lad lige melbollen stege et par minutter.

Lad den køle lidt, så den ikke er varm. Slå æggene sammen i en skål og pisk æggene i lidt ad gangen, til dejen er glat.

Afhængigt af størrelsen på æggene er det lidt varierende om du skal al æg. Rør revet havarti i.

Sprøjt dejen ud med en sprøjtepose på str. med en 20’er (ca. 30 stk. pr. bageplade x2).

Hvis dejen danner små toppe, kan du let duppe dem flade med en fugtig finger – så bliver de glattere i overfladen.

Bag ved 200°C varmluft i ca. 16 minutter, til de er gyldne.

Hold øje med ovnen, men lad endelig være med at åbne undervejs. Jeg bager en enkelt plade ad gangen. Hvis de falder lidt sammen, så tøv ikke – de smager stadig fantastisk!

Gør cremen færdig:
Pisk den forsigtigt, indtil den bliver luftig – pas på, den ikke skiller. Fyld gougères fra toppen med cremen ved hjælp af en sprøjtepose. Riv ekstra havarti over, og drys med frisk timian.

Velbekomme!