Opskriften er udviklet af Gourministeriet

Ingredienser

Sprød halloumi

120 g cornflakes

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk paprika

2 stk halloumi/grillost á 200-250 gram

2 æg, sammenpisket

4 spsk hvedemel

Salt og friskkværnet peber

Fedtspray eller olie

Hot honey

200 g flydende honning

2 spsk chiliflager

1 spsk æblecider- eller hvidvinseddike

Sådan gør du

Sprød halloumi

Knus cornflakesene fint i en pose. Hæld dem i en skål sammen med løgpulver, hvidløgspulver og paprika.

Krydr med salt og friskkværnet peber og bland det sammen.

Dup halloumien tør med lidt køkkenrulle og skær den ud i mundrette bidder.

Vend stykkerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i de knuste cornflakes.

*Når stykkerne er vendt i hvedemel, tager jeg et tyndt grillspyd og stikker forsigtigt ind i oste ternene, en af gangen, og dypper det godt i æggeblandingen og derefter i cornflakes. På den måde slipper jeg for at få mine fingre fedtet helt ind i æg og cornflakes – og coatingen bliver bedre siddende på osten.

Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og spray med en smule sprayfedt eller dryp lidt olie over og vend det let sammen.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter. Vend dem hvis der er behov for det, og giv dem yderligere 3-4 minutter. Samme fremgangsmåde i Airfryer.

Lav imens din hot honey.

Hot Honey

Hæld honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme.

Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.

Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.

Servering

Fordel de lune halloumi bites i en skål og dryp dem med hot honey. Brug ikke del hele, men server hellere ekstra ved siden af til dem, der ønsker det.

Server straks som snack eller appetizer.