Opskrift og foto af Jonas Dahl Grue

Opskrift på BMØ
Æltefrie kærnemælksboller med økologisk ost

Ca. 9 stk.
Tilberedelsestid: 10 min.
Hævetid: 10-12 timer

Ingredienser (9 stk)

100g kogende vand
380g kærnemælk
10g gær
1 spsk honning
12g salt
75g fuldkornshvedemel
425g hvedemel (gerne manitoba eller tipo 00)
Frø/kerner til drys

 

Fremgangsmåde

I en skål hældes kærnemælk og kogende vand og honning, og bland det sammen, opløs derefter gæren i væsken. Tilsæt nu mel og salt og rør dejen til en ensartet klistret masse. Den skal ikke æltes, bare røres sammen. Dæk skålen til og lad den stå 1 time ved stuetemperatur. Sæt den derefter på køl til næste dag.

Varm din ovn op til 250C. Vend dejen ud på et melet bord. Hæld din frø/kerneblanding over og giv dejen et let klap for at de sidder fast på dejen. (Jeg bruger en kombination af blå birkes/sesam/hørfrø og finvalsede havregryn) Hak din dej ud i 8-9 lige store stykker, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Prøv at røre så lidt ved dejen som muligt, og lav præcise hak. Giv bollerne lidt vand inden du sætter dem i ovnen, eller hæld lidt vand i bunden af din ovn inden du lukker lågen. Bag dem til de er gyldne i ca 15 minutter.

Nyd lun med din yndlings økologiske ost.