Opskrift og foto af Mummum

Me­xi­cansk but­ter­dejs­stang med kyl­ling og ost

 

Ingredienser (4 personer)

1 pk. butterdej
250 g. kyllingebryst
2 spsk. raps- eller solsikkeolie
salt/peber
2 fed hvidløg
0,5 stk. rød peberfrugt
0,5 stk. grøn peberfrugt
1 stk. rødløg
150 g. naturel økologisk flødeost
0,5 brev fajita spice mix
1 stk. æg
1 tsk. chiliflager

 

Fremgangsmåde

1. Rens kyllingebryst og skær i strimler.

2. Varm en gryde op med fedtstof. Kom kylling i og lad det stege til det har fået farve over det hele. Krydr kyllingen med salt/peber.

3. Tilsæt så hvidløg, peberfrugt og rødløg. Vend godt rundt.

4. Tilsæt fajita spice mix og vendt det godt rundt, så det lige bliver svitset godt. Tag så det hele fra og lad det køle en smule af.

5. Bland økologisk naturel flødeost i.

6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

7. Fold butterdejen ud.

8. Fordel fyldet på midten af butterdejspladen.

9. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen langs siderne af fyldet.

10. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side.

11. Fold enderne ind under dejen.

12. Pensl med et sammenpisket æg og drys med chiliflager.

13. Bag butterdejsstangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 20-30 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.

14. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering.