Opskrift og foto af One Kitchen
Opskrift på fritere flødehavartibidder
Ingredienser til 24 stk.
350 g økologisk flødehavarti
5 æg
olie til fritering
Melmiks:
2½ dl hvedemel
2 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
peber
Pankomiks:
4 dl panko
1 dl hvedemel
1 tsk salt
2 tsk oregano
½ tsk cayennepeber
1½ tsk paprika
Dip:
2 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche 18%
1 løg
1 bdt purløg
1 spsk sød sennep
2 tsk bearnaiseessens
salt
Sådan gør du
Først laves dippen.
Hak rødløg og purløg fint og rør sammen med resten af ingredienserne til dippen og smag den til med salt. Stil dippen på køl, indtil den skal bruges.
Rør alle ingredienserne sammen til melmikset i en skål og alle ingredienserne til pankomikset i en anden skål.
Letpisk æggene i en tredje skål.
Skær havarti ud i 3 skiver – så du har 3 cirkler. Del hver cirkel i 8 stykker, så du har små trekanter.
Vend ostestykkerne en ad gangen i melmikset, æg, melmikset, æg og til sidst i pankomikset. Det er vigtigt, at osten bliver godt paneret.
Varm olie i en gryde til 175 grader og fritér 4-6 stykker ost ad gangen. Når de er gyldne tages de op og drypper af på køkkenrulle.
Når alt ost er friteret, så serveres de sammen med dippen. Velbekomme.