Opskrift og foto af Casper Sobczyk

Ingredienser

Til 4 personer

Queso sauce:

350 g økologisk cheddar
1 løg
1 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
2 spsk. mel
1 dl mørk øl
½ dl jalapeno syltelage
4 dl mælk
Salt

Topping:

1 dl syltet jalapenos
2 tomater
1-2 håndfulde koriander
½ grøn peberfrugt
2 forårsløg
Salt
1 spsk olivenolie

Skaftkotelet:

Smør og olie til stegning
4 skaftkoteletter
Salt
Peber

Sådan gør du

Riv cheddar. Hak løget fint og kom det på en varm pande med olivenolie. Tilsæt smør og mel og rør det godt ud. Tilsæt den mørke øl efterfulgt af syltelagen fra jalapenos. Tilsæt mælk og rør godt rundt. Tilsæt revet cheddar. Rør rundt til osten er smeltet og saucen er jævn. Smag til med salt.

Hak jalapenos, tomater, koriander, peberfrugt og forårsløg og bland det i en skål med en smule salt og olivenolie.

Smelt smør på en pande. Tilsæt olivenolie. Steg skaftkoteletterne. Krydr med salt og peber. Tag skaftkoteletterne af panden og skær den i strimler.

Server skaftkoteletterne med queso-saucen og den grønne topping.