Opskrift og foto af Casper Sobczyk
Ingredienser
Til 4 personer
100 g hård økologisk ost
300 g kogte ris (evt risottoris fra dagen før)
1 spsk. olivenolie
100 g cremet røget økologisk ost
1 økologisk citron
En håndfuld persille
Salt
Peber
Til panering:
2 æg
3 dl panko
2 spsk. hvedemel
0,5 liter olie til fritering
Sådan gør du
Riv den hårde ost. Bland ris, olie, cremet røget ost og revet hård ost i en skål og rør det godt sammen. Skyl og riv skallen af citronen. Skyl og hak persillen groft. Bland citronskal, persille, salt og peber i risene. Form 10-15 små kugler af risblandingen.
Slå æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Kom panko i en dyb tallerken og hvedemel i en anden dyb tallerken. Rul riskuglerne i mel, efterfulgt af æg og sidst panko. Varm olien op i en gryde og friter kuglerne til de er gyldenbrune og sprøde.
Server evt. med friskrevet ost og persille.