Julen er som bekendt højtid for smørrebrød. Tilføj et moderne twist til det kolde bord med et lækkert grønt og ostet stykke. Opskriften er udviklet særligt til Ost & ko af Mira Arkin fra Miras madblog.

Foto og opskrift af Mira Arkin

Ingredienser

Til 4 personer

700 g jordskokker
3 spsk. olivenolie
150 g grønkål
1 spsk. citronsaft
4 skiver rugbrød
1-2 spsk smør
Salt og sort peber til krydre
50 g fast modnet komælksost, fx Karlsø Kaprin fra Them Andelsmejeri, Havgus fra Arla Unika, Vesterhavsost fra Thise Mejeri eller lignende

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Skrub halvdelen af jordskokkerne og halvér dem. Vend dem med 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber og fordel dem i ét lag i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag jordskokkerne i 30-40 min. ved 200ºC.

Skræl resten af jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Steg dem i en pande med 1 spsk. olivenolie, så de begynder at brune. Krydr med salt og peber og sænk varmen lidt. Kom låg på og lad jordskokkerne dampstege i 10 min. til de er møre. Mos dem groft med en gaffel. 

Pluk grønkålen i mindre stykker og steg dem ved hård varme i en pande med 1 spsk. olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber og vend med 1 spsk. citronsaft.

Smør rugbrødet med smør og kom den lune jordskokkepuré over. Læg varme eller lune bagte jordskokker over og top med den ristede kål. Riv til sidst osten henover.

Mira Arkin

Mira Arkin

Mira Arkin startede ud som madglad jurist, inden hun lavede det store karriereskift til fuldtids madskribent i 2010. I dag lever hun af at skrive om mad, udvikle opskrifter, lave foodstyling og generelt bare spise og tale om mad. Mira har siden 2009 delt sine opskrifter, anmeldelser, rejseoplevelser og andre medrelaterede lækkerier på Miras Madblog.