Mac’n’cheese med bacon

2 personer

Opskrift på mac’n’cheese med bacon

200 g hul pasta
100 g cheddar, gerne røget
30 g fast modnet ost
100 g bacon
50 g løg
1 spsk fuldkonssennep
½ tsk frisk timian, eller tilsvarende tørret
80 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl sødmælk
3 dl pankorasp

Sådan laver du mac’n’cheese med bacon

Kog pastaen i letsaltet vand og dræn den. Riv imens de to slags ost, snit løg i både og bacon i tern. Steg løg og bacon sammen – og tilsæt timian.

Varm mælken op til under kogepunktet. Smelt 30 g smør ved middelvarme i en gryde. Drys melet i og pisk blandingen godt sammen. Hæld lidt mælk i gryden, mens der piskes. Når jævningen er tyknet hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.

Tilsæt løg og bacon, sennep og den kogte pasta. Kom pastablandingen passende fade. Rist pankoraspen i de resterende 50 g smør og fordel det på toppen. Bag ved 200°C i ca. 20 min.

TIP
Dagen efter kan resterne laves til sprøde mac’n’cheese vafler. Vend skiver af kold mac’n’cheese i sammenpisket æg og derefter i panko – og rist dem i vaffeljernet nogle minutter.

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Klidmoster.dk. Se flere retter med smeltet ost.

 

Malou Rotvel Pagh

Malou Rotvel Pagh

Madblogger

Malou Rotvel Pagh er uddannet gastronom med cater som speciale og blogger om sin kærlighed til økologi og smør på KlidmOSTer.dk. Malou går meget op i økologi og mad uden alt for mange tilsætningstoffer. Og så er hun ambassadør for Stop Spild af Mad. Når det kommer til ost, er Malou en novice, men hun er hurtigt kommet efter det.